Nagrada Red Dot Award za knjigo “15 let Zlatega bobna”

Med nagrajenci letošnje nagrade Red Dot Award, v kategoriji oblikovanje komunikacij je tudi knjiga »15 Years of Golden Drum – The best of New European advertising industry 1994 – 2008«  (15 let Zlatega bobna – Najboljše v panogi oglaševanja Nove Evrope v letih 1994 – 2008) s svojo naslovnico.

Nagrada je priznanje najvišji kakovosti oblikovanja. Podelila jo je prestižna žirija, ki jo sestavljajo strokovnjaki iz mnogih držav. Del, ki so sodelovala, je bilo krepko preko 6.000 iz 44 držav. Ocenjevali so z ogledom na licu mesta. Nagrajena dela bodo predstavljana v dvojezični knjigi “International Yearbook Communication Design 2010/2011”, na razstavi v muzeju Red Dot Design in spletni galeriji. Nagrade bodo predstavljene in podeljene na slovesnosti v nemškem Essnu 8. decembra 2010.

Žare Kerin

Po diplomi na ALUO je Žare Kerin leto dni delal v švicarskem studiu IMS. V Slovenijo se je vrnil l. 1985 in do l. 1990 delal kot svobodni oblikovalec. Med leti  1990 in 2000 je bil art direktor in kreativni direktor v oglaševalski agenciji Kompas Design. Zadnjih 9 let je zaposlen v oglaševalski agenciji Futura DDB kot kreativni direktor.  Žare je član Fundacije Brumen – bienala slovenske vizualne komunikacije ter član D&AD. Bil je član žirije za dizajn in art direkcijo na Zlatem bobnu 2009. Njegovo delo je bilo predstavljeno na devetih razstavah in številnih izdajah strokovnih revij in knjig: Art Direction Book Company – ZDA, Creative Review – VB, European Strategies – Francija, PIA book Japonska, Print Design – ZDA, Print Magazine ZDA, Creativity Annual, Epica book, New York festival, D&AD, The Big Book of Logos 5 itd. Žare je dobil več kot 200 mednarodnih in nacionalnih nagrad in priznanj, vključno z naslednjimi: CRESTA, D&AD, New York Festivals, Cannes Lions, Creativity Annual Awards, Epica, Zlati boben, Gourmet Cookbook Awards, European Design Annual, Zlati MM, Graphic Biennal Brno, Brumen Fundacija, Slovenski oglaševalski festival, Najboljše slovenske knjige itd.

Žare Kerin je letos dobil še tri druge nagrade Red Dot za:
– tiskovine Piksel
– kuharsko knjigo Cubo Home
– kuharsko knjigo Cubo sladice CD

Med nagrajenci letošnje nagrade Red Dot Award, v kategoriji oblikovanje komunikacij je tudi knjiga »15 Years of Golden Drum – The best of New European advertising industry 1994 – 2008« (15 let Zlatega bobna – Najboljše v panogi oglaševanja Nove Evrope v letih 1994 – 22008) s svojo naslovnico. Nagrada je priznanje najvišji kakovosti oblikovanja. Podelila jo je prestižna žirija, ki jo sestavljajo strokovnjaki iz mnogih držav. Del, ki so sodelovala, je bilo krepko preko 6.000 iz 44 držav. Ocenjevali so z ogledom na licu mesta.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply