Nadomestna tekma deskarskega krosa v Arosi

Danes je bila v Švici na sporedu tekma deskarskega krosa, ki je nadomestila odpadlo pred mesecem dni v Yonpyongu. Predzadnjo tekmo v tej sezoni je zmagal Američan Seth Wescott, nosilec zlate olimpijske medalje iz Kanade lansko leto. Na zmagovalnem odru sta se mu pridružila Francoza Pierre Vaultier, ki vodi na skupni lestvici deskarskega krosa in Paul-Henry Del Le Rue.

Za Slovenijo sta nastopila dva tekmovalca, Matija Mihič in Rok Rogelj. Matija je izpadel že v kvalifikacijah in se uvrstil na končno 54. mesto, Rok pa se je prebil skozi osmino finala, vendar izpadel v četrtfinalu in končal na 19. mestu.

V ženski konkurenci je zmagala Bolgarka Alexandra Jekova, druga je bila Američanka Callan Chynthlook-Sifsof, tretja pa Britanka Zoe Gillings.

Jutri je v Arosi na sporedu še ena in hkrati tudi zadnja tekma deskarskega krosa v tej sezoni.

Danes je bila v Švici na sporedu tekma deskarskega krosa, ki je nadomestila odpadlo pred mesecem dni v Yonpyongu. Predzadnjo tekmo v tej sezoni je zmagal Američan Seth Wescott, nosilec zlate olimpijske medalje iz Kanade lansko leto. Na zmagovalnem odru sta se mu pridružila Francoza Pierre Vaultier, ki vodi na skupni lestvici deskarskega krosa in Paul-Henry Del Le Rue. Za Slovenijo sta nastopila dva tekmovalca, Matija Mihič in Rok Rogelj. Matija je izpadel že v kvalifikacijah in se uvrstil na končno 54. mesto, Rok pa se je prebil skozi osmino finala, vendar izpadel v četrtfinalu in končal na 19. mestu.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply