Na dirko v Škotsko višavje

Svetovni pokal v gorskem kolesarstvu, Fort William

Fort William na Škotskem se razglaša za svetovno prestolnico športov na prostem, med najbolj popularnimi športi tukaj pa je prav gorsko kolesarstvo. Da je prav tukaj dirka svetovnega pokala torej ni presenečenje, organizatorji pa se že vrsto let trudijo, da je to najboljša dirka sezone. Na prizorišču so tudi slovenski tekmovalci iz ekip Unior Tools Team in MBK Orbea.

Gravitacijski tekmovalec v dresu ekipe MBK Orbea Nejc Rutar je bil najboljši Slovenec v Mariboru, prav gotovo pa se od njega veliko pričakuje tudi na prizorišču na Škotskem, ki ga je spoznal leta 2007 na svetovnem prvenstvu. Le nekoliko spremenjeno progo pozna tudi grška tekmovalka v dresu ekipe Unior Tools Team Maria Michalogiannaki – Maria je tukaj nastopala na svetovnem pokalu 2008 in bila 21. Za ostale tekmovalce je to prvi stik z dolgo in zelo cenjeno progo; v spustu bosta nastopila še Žan Jurca in Žiga Pandur, v 4krosu pa Neža Knez.

Po uvodni dirki v Mariboru je to šele druga letošnja dirka svetovnega pokala v spustu in tretja v 4krosu. Na vrhu je veliko kandidatov za zmago, a nas bolj zanimajo dobre uvrstitve naših, ki z rezultati po domači dirki na Pohorju ne morejo biti zadovoljni. Prvi popravni izpit bo torej ta vikend, v nedeljo tudi z neposrednim prenosom na programu Eurosport 2, že jutri pa sledi brezplačni prenos na spletni televiziji Freecaster.tv.

Cilji pred današnjimi popoldanskimi kvalifikacijami so jasni – uvrstitev v finale v obeh disciplinah, tako v 4krosu kot spustu, ter borba za čim višje uvrstitve v finalu. Naloga znova ne bo lahka, a za dodatno motivacijo bodo poskrbeli tisoči navijačev, ki jih na Škotskem ne ustavi nobeno vreme.

Petek, 4. junij
18:00 : 4X kvalifikacije

Sobota, 5. junij
14:00 : DH kvalifikacije
18:00 : 4X finale

Nedelja, 6. junij
13:15 : DH finale ženske
14:00 : DH finale moški

Grega Stopar // MTB.si


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply