Murat & Jose zarepala rockerjem!

@ Orto bar

Ko sem v napovedniku Orto festa zagledala napoved koncerta Murata & Josa me je prešinilo vprašanje, kako to, da so se ogranizatorji Orto festa odločili, da povabijo v goste tandem, ki je daleč od žanra ki ga Orto bar zagovarja, če ne celo v nasprotju z njim… Mogoče so hoteli pokazati, da Orto bar le ni tako zaprt, kakor pravijo in da je le pripravljen sprejeti medse še koga, ki ni ravno rocker po duši.

Moram reči da sem pričakovala, da koncert ne bo dobro obiskan, saj po izkušnjah iz prejšnjih let, ko so organizatorji vpeljali nekaj hip-hopa v Orto fest, to ni bila ravno pametna poteza (na Dyali je je bila recimo publika zelo razredčena), vendar mi je takoj, ko sem vstopila v zgonje nadstropje postalo jasno, da temu tokrat ne bo tako.
Dvorana je bila polna tako da se ni bilo možno kaj dosti premikati, odziv publike pa je bil odličen. Murat & Jose sta spravila pokonci vse prisotne – no mogoče se je našel kakšen zagrenjen rocker ki je trdo stal ob steni, a se mu je vseeno poznalo, da se težko upira ritmom glasbe, ki sta jo naša, trenutno najbolj glasna hip hoperja skupaj z bendom proizvajala na odru.

Na koncertu ni manjkalo ne gostov, ne posebnih točk – na odru sta gostila kolega Semota, ki jima je ”pomagal” pri vrtenju jezikov, pridružil se jima je tudi vsem stari znanec Janez Bončina – Benč, s katerim so skupaj zapeli komad Nazaj, ki je kljub rahli zastarelosti Benča naletel na odličen odziv. Seveda smo slišali tudi stare hite kot so Od ljudi za ljudi, Kr neki in še in še.
Murat nam je še razkazal svoje posebne sposobnosti oponašanja raznih glasbil in hitov samo s svojim glasom – hkrati je pel, oponašal ritem in dodjal še razne efekte – fascinantno (da si bolje predstavljate – podobna scena kot tale, na tem linku).

Skratka zelo razgiban večer, ki je marsikoga presenetil, Murat & Jose sta pokazala, da ju je toliko v hlačah, da lahko na noge spravita tudi rockerski Orto bar in to popolnoma brez problema, saj imata odličen stik s publiko, z bendom nastopata ravno tako prefektno, gostje, ki pa so navadno popestritev pa so po pravici povedano odveč, saj zmoreta sama še najbolj odlično izvesti svoj nastop!

Petra Švajger


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply