Monster energy Test Event

 …celodnevni trening, prevoz, merjenje časa in še kaj….na eni izmed najboljših prog v Sloveniji – DH Javor, Trbovlje

Po desetletju prirejanja državnih prvenstev in tekem za slovenski pokal v spustu z gorskimi kolesi in enoletnem organizacijskem predahu, so se Trbowci odločili, da naredijo nekaj novega! Brez skrbi, ostajajo pri downhill-u, saj so v tem najboljši! Organizirali bodo edinstven dogodek v Sloveniji, ki bo omogočil tekmovalcem v spustu, da preverijo svojo pripravljenost pred pričetkom sezone, ki se bo pričela v Avčah. Organizirali bodo Monster energy Test Event ali če hočete DH Javor #11!

Proga bo popolnoma označena in zavarovana. Potekala pa bo po znani trasi na Sv. Planini nad Trbovljami, kjer se je v preteklosti odvilo že 10 tekem v spustu. Prisotno bo tudi reševalno vozilo in redarji ob progi. Proga bo nekaj krajša in bo podobna tekmovalnim progam izpred leta 2003, ko smo gostili naše prvo državno prvenstvo. Na hitri, atraktivni in zabavni progi, ki vsebuje vse prvine sodobnega spusta, bo udeležencem izziv čas pod 2 minutami. Nagrada v protivrednosti 400 EUR za najhitrejši čas dneva!

PROGA:

Proga vsebuje vse elemente sodobnega spusta in velja med tekmovalci za zelo priljubljeno. Na progi bo en velik a varen skok, zahteven tehničen skalnati del imenovan Manson, kjer se vsako leto zbere veliko gledalcev, korenine, singletrack in najrazličnejši zavoji. Prvi skok sledi kmalu po štartu pri Domu pod Javorjem, nato pa sledi najhitrjši del proge (70 km/h) preko travnika pri omenjenem domu. Kmalu zatem sledi prej omenjeni skalnati tehnični del, ki slovi kot najzahtevnejši odsek na progah slovenskega pokala. Tu potekajo najatraktivnejše vožnje spustašev, ki kmalu preidejo v nov strm tehnični del imenovan MSU, ki bo letos dobil spremenjeno, novo podobo. Do cilja na asfaltni cesti bo večinoma sledil hiter del po gozdnem singletracku.

URNIK:
9.00h – 13.00h NON STOP TRAINING
13.00h – 16.30h TIMED TRAINING RUNS

Vsak udeleženec prejeme za ceno 25 EUR:
* Celodnevni prevoz na štart
* Tri ure in pol merjenja časa na progi
* T-šhirt
* Napitek

DOSTOP:

Iz Trbovelj – Pri Splošni bolnišnici Trbovlje desno v hrib, smer Čebine (Klek). Do ciljnega prostora je 5 km.
Iz Zagorja – smer Kotredež, nato desno, smer Potoška vas. Od tu, do ciljnega prostora so 3 km.

POMEMBNO:
Udeleženci prireditve vozijo na lastno odgovornost, kar potrdijo tudi s podpisom izjave ob dvigu štartne številke. Organizator ne odgovarja za poškodbe udeležencev ali gledalcev. Organizator si dovoljuje spremeniti urnik ali druge določbe objavljene na tej spletni strani. Monster energy Test eventa se lahko udeleži vsak tekmovalec v spustu, ne glede na kategorijo (elite, junior, master, rekreativci, ženske…)in starost. Mlajši od 18 let morajo imeti s seboj pisno dovoljenje staršev, zakonitega zastopnika ali polnoletnega predstavnika kluba za katerega nastopa! Vrstni red tekmovalcev, njihove štartne številke, časovne štartne intervale za vožnje na treningu in ob merjenju časa, določi organizator po lastni presoji. Na progi je v času merjenja časa strogo prepovedano ustavljanje. Udeleženec, ki ne bo upošteval navodil organizatorja ali ko bo povzročal nevarnost za ostale udeležence, bo odstranjen z prireditve. Smiselno se uporabljajo določbe iz Pravilnika OGK KZS za disciplino spust.

Po desetletju prirejanja državnih prvenstev in tekem za slovenski pokal v spustu z gorskimi kolesi in enoletnem organizacijskem predahu, smo se Trbowci odločili, da naredimo nekaj novega! Brez skrbi, ostajamo pri downhill-u, saj smo v tem najboljši! Organizirali bomo edinstven dogodek v Sloveniji, ki bo omogočil tekmovalcem v spustu, da preverijo svojo pripravljenost pred pričetkom sezone, ki se bo pričela v Avčah. Organizirali bomo Monster energy Test Event ali če hočete DH Javor #11!


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply