Mladi gorski kolesarji se bodo pomerili v Tuhinjski dolini

V nedeljo bo na sporedu druga dirka Pokala Slovenije v olimpijskem krosu za mlade. Na tretji izvedbi dirke v organizaciji Kolesarskega društva Calcit Kamnik se pričakuje preko 70 mladih kolesarjev.

Program zabavnih in starosti primernih dirk v krosu z gorskimi kolesi se pod okriljem Kolesarske zveze Slovenije širi iz leta v leto in letos obsega že 9 prireditev. Druga prireditev v tem pokalu, katerega namen je širiti popularnost gorskega kolesarstva med mladimi, bo v nedeljo, 18. aprila pri naselju Ravne v Tuhinjski dolini.

Tekmovanje je odprtega tipa, torej se ga lahko udeležijo vsi mladi do 17 let, ne glede na članstvo v klubih. Za prijavo zadostuje osnovno znanje vožnje s kolesom, čelada in kolo. Proga bo tehnično nezahtevna, saj je namen dirke druženje in zabava, seveda pa bodo najhitrejši kljub temu deležni nagrad.

Urnik prireditve
10:00 Štart kategorij pod 7 in pod 9 let
10:30 Štart kategorij pod 11 in pod 13 let
11:15 Štart kategorij pod 15 in pod 17 let
13:00 Podelitev

V nedeljo bo na sporedu druga dirka Pokala Slovenije v olimpijskem krosu za mlade. Na tretji izvedbi dirke v organizaciji Kolesarskega društva Calcit Kamnik se pričakuje preko 70 mladih kolesarjev. Program zabavnih in starosti primernih dirk v krosu z gorskimi kolesi se pod okriljem Kolesarske zveze Slovenije širi iz leta v leto in letos obsega že 9 prireditev. Tekmovanje je odprtega tipa, torej se ga lahko udeležijo vsi mladi do 17 let, ne glede na članstvo v klubih. Za prijavo zadostuje osnovno znanje vožnje s kolesom, čelada in kolo. Proga bo tehnično nezahtevna, saj je namen dirke druženje in zabava, seveda pa bodo najhitrejši kljub temu deležni nagrad.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply