Mimoza: Isolée Live!

Ob 23.00, Klub k4, Ljubljana

V Ljubljano po petnajstih letih delovanja končno prihaja eden od očetov t.i. microhouse zvoka, Rajko Müller, vsem poznan kot Isolée. V živem nastopu bo predstavil svoj novi album, ‘Well Spent Youth’, izdan za založbo ‘Pampa’, ki jo je pred kratkim ustanovil skorajda že transcendentalni DJ Koze.

Isolée se je na prelomu tisočletja z megahitom ‘Beau Mot Plage’ katapultiral v sam vrh najbolj spoštovanih producentov. Večina njegovih plošč je izšla pri opevani frankfurtski založbi Playhouse, med katerimi sta tudi do nezavesti čislana albuma ‘We Are Monster’ (2005) in prvenec ‘Rest’ (2000). Slednji se je v zgodovino zapisal tudi kot prva dolgometražna microhouse plošča, prej omenjeni ‘Beau Mot Plage’ pa kot prvi microhouse izdelek, ki se je uvrstil na klubske lestvice.

Umotvori z njegovega naslova so proizvod surovin analogne mašinerije, obdelanih z dlakocepsko preciznostjo in povzdignjenih na visoko raven abstrakcije, katerim ne umanjka epskih kompozicijskih razsežnosti. In zakaj še dodatno razveseljuje dejstvo, da bo Rajko končno nastopil na naših tleh? Ker je dotični edinstveni gospodič natanko petdesetodstotni  naše gore list!

Mala soba pa bo namenjena predstavitvi nove slovenske založbe Synaptic Pathways, katere prvenec je bila kompilacija šestih domačih avtorjev izdanih decembra 2010. Usmeritev založbe je v raznolike žanre elektronike s poudarkom na globljem, chill out in eksperimentalnem zvoku. Vabljeni!

Main: Mimoza
Isolée – live (Pampa, Playhouse, Dial, DE)
Octex (rx:tx)
Plesti aka Ule Nakova (Pizzico, Nang)
Zergon (Synaptic)

Bar: Synaptic Pathways

Some1else
Symann (Synaptic)
Freeverse (Synaptic, KrunchIt!!)
Jovan (Synaptic)

www.klubk4.org
www.synaptic.cc

Vstop:
Do 24h: 8 €
Študent: 9 €
Ostali: 11 €

V Ljubljano po petnajstih letih delovanja končno prihaja eden od očetov t.i. microhouse zvoka, Rajko Müller, vsem poznan kot Isolée. V živem nastopu bo predstavil svoj novi album, ‘Well Spent Youth’, izdan za založbo ‘Pampa’, ki jo je pred kratkim ustanovil skorajda že transcendentalni DJ Koze. Isolée se je na prelomu tisočletja z megahitom ‘Beau Mot Plage’ katapultiral v sam vrh najbolj spoštovanih producentov. Večina njegovih plošč je izšla pri opevani frankfurtski založbi Playhouse, med katerimi sta tudi do nezavesti čislana albuma ‘We Are Monster’ (2005) in prvenec ‘Rest’ (2000).


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply