Mimikrija / Mimycry

Ob 19.00, Kino Šiška, Ljubljana

Skrivanje. Prikrivanje. Stapljanje. Človeka z naravo in človeka z nepoznanim, hladnim okoljem.  Prva in največja razstava 3D modne fotografije razkriva kontrast med naravo in urbanim okoljem. Vez med obema je človek – vrsta modelov, ki se svojimi pozami, oblačili in stylingom zlivajo s svojim okoljem. V naravi sproščeni. V mestnem betonu agresivni. V obeh pa je čutiti ranljivost, ki jo s slutnjo nevarnega obrambnega mehanizma poskuša zakriti – mimikrija.

Fotografije so bile posnete na 7-ih lokacijah v Londonu in Sloveniji. So avtorjeva osebna izpoved, modeli in koncept fotografij na nek način predstavljajo Matjaža samega: od sozvočja z naravo pa do prikrite agresivnosti betonskega okolja. Razstava MIMIKRIJA / MIMICRY je prva in največja ekshibicija 3D modne fotografije na svetu. Priznane modne in foto strokovnjake ter javnost je navdušila že v treh londonskih galerijah, sedaj pa v razširjeni obliki prihaja tudi k nam. Zgodbo sporoča skozi 14 fotografij velikost 150x100cm. Gre za resnično unikaten dogodek in napoved 3D časov, ki prihajajo. Tudi v fotografiji.

Matjaž Tančič (1982) je slovenski fotograf mlajše generacije, ki živi in ustvarja med Ljubljano in Londonom. Svojo pot je začel kot fotoreporter Mladine, se kasneje prelevil v prodornega mladega modnega fotografa, kar je prineslo sodelovanja različnimi mediji doma in po svetu. Njegov reportažni stil je še vedno močno viden tudi v njegovi modni fotografiji, kar se kaže v nenehnem iskanju zanimivih lokacij in tistega »nečesa več«, ki ga prinaša nepredvidljivost reportažne fotografije. Fotografski objektiv ga je hitro ponesel v tujino – razstava MIMIKRIJA / MIMICRY je njegovo diplomsko delo na London College of Fashion. V letu 2009 je bil eden od 6 finalistov na »Google Photography Prize« natečaju, v konkurenci preko 3500 fotografov z vsega sveta.

Skrivanje. Prikrivanje. Stapljanje. Človeka z naravo in človeka z nepoznanim, hladnim okoljem. Prva in največja razstava 3D modne fotografije razkriva kontrast med naravo in urbanim okoljem. Vez med obema je človek – vrsta modelov, ki se svojimi pozami, oblačili in stylingom zlivajo s svojim okoljem. V naravi sproščeni. V mestnem betonu agresivni. V obeh pa je čutiti ranljivost, ki jo s slutnjo nevarnega obrambnega mehanizma poskuša zakriti – mimikrija. Fotografije so bile posnete na 7-ih lokacijah v Londonu in Sloveniji. So avtorjeva osebna izpoved, modeli in koncept fotografij na nek način predstavljajo Matjaža samega: od sozvočja z naravo pa do prikrite agresivnosti betonskega okolja.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply