Mick Fanning drugič zapovrstjo zmagal na Quiksilver Pro Francija

Mick Fanning, lanskoletni zmagovalec ASP turneje, je v finalu 7.eventa ASP turneje na plaži znanega francoskega spota Les Culs Nus Beach ob izredno težkih razmerah z 2,5 metrskimi valovi, premagal Kellyja Slaterja in osvojil svojo drugo zaporedno zmago na tekmovanju Quiksilver Pro Francija.

"Težko je bilo," je komentiral Fanning. "Zunaj na vodi sva se s Kellyjem pogovarjala kako težko je priti v line-up. Razmere so bile velik izziv. V tistem setu sem jih parkrat pošteno dobil po glavi. Ali si bil na pravi točki ali pa nisi bil, vesel sem, da sem ujel nekaj pravih valov."

Fanning, ki je osvojil svojo drugo zaporedno zmago na Quiksilver Pro Francija tekmovanju, o zmagi dodaja, da mu letošnja zmaga zaradi težkih razmer pomeni več kot lanskoletna: "Zmagati letos tu je res neverjetno. Lansko leto razmere niso bile ne vem kaj. Letos se nisem počutil kot na tekmovanju, bolj je zgledalo kot, da se skupina tipov zabava in surfa v teh neverjetnih pogojih." Fanningu je zmaga prinesla dovolj točk, da se je na ASP lestvici premaknil iz 5. na 3.mesto, ki je odlično izhodišče za zadnja tri tekmovanja sezone.
 
"Čaka me še veliko dela, drugi imajo nekaj finalov prednosti pred mano," je komentiral Fanning. "Je neke vrste nov začetek. Na Portugalskem se bomo še dobro zabavali."
 
Slater je bil v Franciji v odlični formi: "To je to, za kar živimo. Tu je bilo noro. Zunaj so nas čakali najbolj nori valovi za katere nočeš dobiti 6-ic ampak same 10-ke." Zaradi hitro spreminjajočih se pogojev, je Slater v finalu ostal brez pravega ritma in ni mogel povečati svojega rezultata nad 6.74 točk. "Razmere v finalu so bile grozne. Nisem mogel uloviti nobenega dobrega vala. Res moram čestitati Micku, ki mu je uspelo najti nekaj dobrih točk v finalu." Slater kljub drugemu mestu še vedno ohranja vodilno mesto na lestvici ASP toura.
 
Brett Simpson, novinec v ASP turneji, je z 3.mestom na tekmovanju dosegel svoj najboljši rezultat kariere in se iz 28. mesta povzpel na 20.mesto lestvice. "To so naboljši valovi na katerih sem kdajkoli surfal na kakšnem tekmovanju. Heat zjutraj je bil magičen, a žal nisem našel vala, ki bi me popeljal naprej. Tretje mesto je vseeno super rezultat, saj je najboljši rezultat v moji karieri. Vesel sem, da sem končno dosegel en soliden rezultat in upam, da bom na Portugalskem nadaljeval s takšno formo."

Adrian Buchan, ki je v polfinalu moral priznati poraz proti Fanningu, se je z deljenim tretjim mestom po lestvici povzpel na 6.mesto. "Zunaj je res naporno. Če nisi na pravi točki, potem težko ujameš dober val. Vesel sem z rezultatom, saj je dobro izhodišče za Portugalsko."

Jordy Smith
, trenutno 2. na ASP lestvici, v četrtfinalu ni uspel najti svojega ritma in se je moral sprijazniti s porazom prot Micku Fanningu in 5.mestom na tekmovanju.

"Danes ni bilo veliko dobrih valov. Bilo je kot če iščeš diamant. Tako je v tem športu. Včasih zmagaš, včasih zgubiš. Žal mi je, da v tistem heatu nisem mogel ujeti nobenega dobrega vala. Mislim, da se vsi na turneji trudimo, da bi Kellyju preprečili, da osvoji svojo deseto titulo. Saj je Bruce Lee sufanja, " je v šali še pripomnil Jordy Smith.
 
Naslednji event ASP World Toura – Rip Curl Pro Portugalska se bo odvijal med 7. in 18. oktobtom na Portugalskem.

 
Rezultati finala Quiksilver Pro Francija tekmovanja:

1 – Mick Fanning (AUS)16.90
2 – Kelly Slater (USA) 6.74
 
Rezultati polfinala Quiksilver Pro Francija tekmovanja:

SF 1: Kelly Slater (USA) 15.13 def. Brett Simpson (USA) 3.00
SF 2: Mick Fanning (AUS) 17.67 def. Adrian Buchan (AUS) 11.40
 
Rezultati četrtfinala Quiksilver Pro Francija tekmovanja:

QF 1:Brett Simpson (USA) 14.67 def. Daniel Ross (AUS) 10.77
QF 2:Kelly Slater (USA) 17.43 def. Michel Bourez (PYF) 9.33
QF 3:Adrian Buchan (AUS) 16.93 def. Kieren Perrow (AUS) 4.27
QF 4:Mick Fanning (AUS) 14.00 def. Jordy Smith (ZAF) 8.76
 
Trenutna Top 5 ASP lestvica:

1. Kelly Slater (USA) 48,000 pts
2.Jordy Smith (ZAF) 40,750 pts
3.Mick Fanning (AUS) 39,500 pts
4.Taj Burrow (AUS) 32,250 pts
5.Dane Reynolds (USA) 32,000 pts

Mick Fanning, lanskoletni zmagovalec ASP turneje, je v finalu 7.eventa ASP turneje na plaži znanega francoskega spota Les Culs Nus Beach ob izredno težkih razmerah z 2,5 metrskimi valovi, premagal Kellyja Slaterja in osvojil svojo drugo zaporedno zmago na tekmovanju Quiksilver Pro Francija. Fanning je povedal da mu letošnja zmaga zaradi težkih razmer pomeni več kot lanskoletna: “Zmagati letos tu je res neverjetno. Lansko leto razmere niso bile ne vem kaj. Letos se nisem počutil kot na tekmovanju, bolj je zgledalo kot, da se skupina tipov zabava in surfa v teh neverjetnih pogojih.”


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply