MetalCamp 2011

11. – 16.07.2011, Tolmin

 Že 8. leto zapored se bo med 11. in 16. julijem odvil mednarodno najbolj prepoznaven festival na Slovenskem, METALCAMP 2011. Tudi letošnje poletje bodo najtrši glasbeni ritmi odmevali v najlepšem kotičku Slovenije, ob Sotočju.

Slovenski Metalcamp festival danes uživa unikaten status med uveljavljenimi tovrstnimi festivali po svetu. Festival s povsem svojo energijo in karizmo ponuja edine prave »all inclusive« metal počitnice: koktejli na plaži, plavanje v turkizni Soči, brezplačno kampiranje med mogočnimi gorami, nastope izbranih metal skupin svetovnega kova in neskončne možnosti za raziskovanje ene najlepših festivalskih lokacij na planetu!

Julija bo festival praznoval 8 let premikanja meja, raznolikosti in promoviranja heavy metala! V tem času je na tolminskih tleh gostovalo na stotine glasbenih skupin, med drugim Apocalyptica, Hypocrisis, Noctiferia, Soulfly, Sepultura in druge legende metalske scene. Oboževalcem metala se je predstavilo več kot 320 novih underground skupin, ki jim je bil festival na nek način tudi odskočna deska za uspeh. Metalcamp je obiskalo že več kot 68.000 ljubiteljev metala iz vsega sveta. Misija širjenja heavy metala in festivala Metalcamp pa se je šele dobro začela!

Med enotedenskimi metalskimi počitnicami, od 11. do 16. julija, bodo oboževalci metal glasbe ponovno lahko v najlepšem kotičku sveta uživali ob najtrših glasbenih ritmih različnih vrhunskih mednarodnih metalskih zasedb.
 
SLAYER (ZDA)
En glavnih headlinerjev, ki je pravi velikan na metalski glasbeni sceni! Na vrhuncu festivala bo na oder stopila legendarna skupina Slayer! Tom Araya, Kerry King, Jeff Hanneman in Dave Lombardo bodo s svojim ubijalskim nastopom počastili Metalcamp 2011. Slayer so leta 2005 že zasedli glavni oder in se prepričali o vrednosti festivala. Še se spominjamo izjemnega nastopa. Sedaj se kultni ameriški trasherji vračajo, da vam odpihnejo možgane s svojimi klasikami.

AIRBOURNE (Avstralija)
"Brez jajc ni slave!" – s tem sloganom Airbourne ohranjajo avstralski pub-rock pri življenju. Besni kvartet, zbran okoli karizmatičnega pevca in kitarista Joela O’Keeffea, obožuje trde zvoke in drvi po istih glasbenih tirnicah kot velikani AC/DC in Rose Tattoo. Band si je slavo prislužil že s prvim albumom "Running Wild". Danes predstavljajo eno najbolj popularnih rock skupin vseh časov. Na vašim metalskih počitnicah boste tako lahko na ves glas zakričali: „No Way, But The Hard Way!"

BLIND GUARDIAN (Nemčija)
Bombastičnost, teatralnost in neomejena vznesenost, prispevajo k absolutni prefinjenosti teh nemških kultnih metalcev, ki jih vodi frontman in pevec Hansi Kürsch. Priznani branilci power metala imajo v rokavu polno magičnih presenečenj, ki jih nikoli ne zmanjka. Navdušujejo in združujejo metalce vseh zvrsti in narodnosti. Nesmrtni komadi kot „Valhalla", „Mirror Mirror", „Imaginations From The Other Side" in „The Bard‘s Song" so že v zgodnjih letih povzdignili Blind Guardian na prestol melodičnega metala. Z zadnjim albumom „At The Edge Of Time" pa skupina še enkrat spreminja meje mogočega in vas popelje v svet poln mistike in mračnosti.

KREATOR (Nemčija)
Metalcamp bo proglašen za območje terorja ob praznovanju 25. obletnice nemškim kraljev trash metala Kreator. Mille Petrozza in njegovi kolegi so v preteklosti močno zaznamovali trash metal v Nemčiji. Skupaj s še nekaterimi znanimi trash metal skupinami so žanr povzdignili v sam vrh in tako začeli pisati zgodovino te zvrsti. Pionirske izdaje kot so „Endless Pain", „Pleasure To Kill" in „Extreme Aggression" so zapisane med najbolj popularne metalske albume vseh časov. Zdaj se kaotična horda spet pripravlja udariti na vaših metalskih počitnicah.

ACCEPT (Nemčija)
Vsak metalec se zaveda pomembnosti klasičnih komadov, ki so jih naredili metalski bogovi Accept. "Restless And Wild", "Balls To The Wall" in "Metal Heart" so le trije izvrstni primeri iz grandioznega repertoarja metalskih legend, ki so svoje čase orali ledino heavy metala. Sedaj so se heroji iz preteklosti vrnili v sedanjost, oboroženi z novim albumom "Blood of Nations", ki predstavlja njihovo novo moč v letu 2011. Kultni metalci so še vedno polni energije in zelooo glasni.

ARCH ENEMY (Švedska)
Kot eden prvih metalskih bendov so Arch enemy pustili neizbrisen pečat na metalskem zemljevidu s svojim nastopom na Maldivih, kjer so svoj komad "Root of evil" pripeljali v središče raja. Sedaj so si Angela Gossow in njena skupina za cilj izbrali nov raj. Svoje poslušalce vedno znova pogostijo s prvovrstno, melodično death-trash izkušnjo. V tem trenutku so melodični death tirani zaprti v studiu, kjer snemajo nov album. Studio jim bo prav kmalu začel presedati, zato bodo v kratkem zopet zasedli svoj prostor na odrih.

AMORPHIS (Finska)
Pot skupine Amorphis je že od vsega začetka, ko jo je ustanovil Tomi Joutsen, šla strmo navzgor. Neverjetno intenzivna mešanica močnih death growlov, lepih čistih vokalov in melodij, ki ti odpihnejo možgane. Nobena skupina ne zveni tako epsko, melodično in težko hkrati in ne kotira tako visoko na metalski sceni. Z Joutsnom, ki je zbral skupino za album „Eclipse", so kasneje izdali še tri studijske albume, odličen DVD paket in nekakšen „the best of" s pesmimi, ki so nastale v zadnjih dvajsetih letih. AMORPHIS so v vrhunski formi, kar bodo pokazali tudi na odru.                           

DEATH ANGEL (ZDA)
Death Angel, eden najmlajših bendov v svetu metala, se je prebil kot en izmed najvplivnejših bendov iz območja »Bay Aree«, kjer prevladuje trash metal scena že od zgodnjih 80-ih let prejšnjega stoletja. To so bili časi, ko si lahko zagledal Cliff Burtona (Metallica) pod odrom v Ruthie’s Innu, kako slema na inovativne zvoke ter hitre in kompleksne aranžmaje Death Angelov, ki so še vedno prisotni in močnejši kot kdajkoli.

DEICIDE (ZDA)
Neusmiljena sanjska death metal ekipa s Floride se vrača oborožena z obilico bogokletne municije. Glen Benton, Ralph Santolla, Jack Owen in Steve Asheim z zelo svežim zloveščim albumom „To Hell With God" tvorijo zaključen nesveti krog Deicide. Vsi metalci boste imeli možnost uživati in postati del tradicionalne death metalske črne maše.
 
ARKONA (Rusija)
Arkona, poganski kralji, ki jih vodi bojevnica Masha, se z dvignjenimi meči podajajo na neusmiljen poganski pohod. Duhovna legija bo postregla z najslajšim koktejlom svežega ruskega folka in power metala. Arkona bo svoje žrtve lovila s plesnimi poganskimi zvoki in čustvenimi black metalskimi melodijami iz svojega novega albuma „Goi, Rode, Goi". Občutite avtentično, vojaško vzdušje, ki bo zavojevalo  festival na herojski način.

BULLDOZER (Italija)
Ustanovljena v zgodnjih 80-ih, ima trash metal skupina Bulldozer še vedno kultni status, ki ni  omejen samo na Italijo. V vsem tem času je milanska zasedba zvesto sledila trasherski stari šoli. Bulldozer, pod vplivom legend Motorhead, Venom in Tank, še vedno častijo metal na star, surov način. Vso energijo dajejo v agresiven in ognjevit način nastopa. Še naprej udarjajo z nenavadnimi rifi in klasično srednje hitrimi bobni, ne da bi izgubili temačno in okultno vzdušje.

 

KALMAH (Kanada)
Kalmah so se skozi čas – po mnogih fantastičnih izdajah kot so „Swamplord", „The Black Waltz" ali „For The Revolution" – iz undergrounda počasi izbrusili v pravi diamant death metal scene. Trenutno band blodi skozi močvirje z novim albumom „12 Gauge", v okviru katerega bodo resnični ljubitelji intenzivnega nordijskega metala lahko izkusili njihov akustičen pohod tudi na Metalcampu 2011.
 
In drugi:
WINTERSUN (Finska)
IN EXTREMO (Nemčija)
LEGION OF THE DAMNED (Nizozemska)
WATAIN
KATATONIA (Švedska)
ALESTORM (Škotska)
MOONSPELL (Portugalska)
BRUJERIA (Mehika)
MERCENARY (Danska)
SUICIDAL ANGELS (Grčija)
DIE APOKALYPTISCHEN REITER (Nemčija)
BRAINSTORM (Nemčija)
TAAKE (Norveška)
MOONSORROW (Finska)
THE OCEAN (Nemčija)
THAUROROD (Finska)
TROLLFEST (Norveška)
IMPERIUM DEKADENZ (Nemčija)
RITAM NEREDA (Srbija)
SERENITY (Avstrija)
VISIONS OF ATLANTIS (Avstrija)
HATE (Poljska)
KYLESA (ZDA)
IN SOLITUDE (Švedska)
VANDERBUYST (Danska)
GUNS OF MOROPOLIS (Nemčija)
OCTOBER FILE (VB)
AVA INFERI (Portugalska)
BEHOLDER (Italija)
AVATAR (Švedska)
RISING DREAM (Hrvaška)
COLD SNAP (Hrvaška)
HEAVEN´S GREY (Latvija)
VULTURE INDUSTRIES (Norveška)
WINTERFYLLETH (VB)
ZONARIA (Švedska)
BREZNO (Slovenija)
ABINCHOVA (Švica)
ACHREN (VB)
VIRGNIN STEELE (ZDA)

Predprodajna mesta:
Hiša vstopnic (City Park), bencinski servisi Petrola, Europark (Maribor), Vstopnice.com – Ekopool Celje, Hipermarketi Mercatorja, blagajna Križank, Kompasove poslovalnice, LPP, Collegium, Alpetour, poslovalnice Big Banga, e-Študentski servisi, kioski 3DVA, (K) kioski, blagajna Hale Tivoli

Internetna prodaja: www.eventim.si in www.vstopnice.com
Telefonska prodaja vstopnic: 01 42 05 000

Cena vstopnic:
7-dnevna vstopnica 129,00 €
3-dnevna vstopnica 97,00 €

Že 8. leto zapored se bo med 11. in 16. julijem odvil mednarodno najbolj prepoznaven festival na Slovenskem, METALCAMP 2011. Tudi letošnje poletje bodo najtrši glasbeni ritmi odmevali v najlepšem kotičku Slovenije, ob Sotočju. Slovenski Metalcamp festival danes uživa unikaten status med uveljavljenimi tovrstnimi festivali po svetu. Festival s povsem svojo energijo in karizmo ponuja edine prave »all inclusive« metal počitnice: koktejli na plaži, plavanje v turkizni Soči, brezplačno kampiranje med mogočnimi gorami, nastope izbranih metal skupin svetovnega kova in neskončne možnosti za raziskovanje ene najlepših festivalskih lokacij na planetu!


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply