Metal koncert @ Kranj

Dickless Tracy, Cold Dew, Rager in Slavenger

Dickless Tracy

Dickless Tracy so brežiška death metal zasedba, ki je svojo pot začela davnega leta 1997 in od takrat so-ustanavljala tako imenovano grind sceno v Sloveniji. V tem času je delila oder doma kot tudi v tujini z vodilnimi imeni svetovne ekstremne metal scene – Incantation, Suffocation, Sinister, Benediction, Impaled Nazarene, Dying Fetus, Necrophagia, The Crown, Extreme Noise Terror…, izdala veliko posnetkov in sodelovala na številnih kompilacijah po celem svetu. Trenutno pa po slovenskih klubih promovira svoj studijski prvenec naslovljen "Halls Of Sickness", ki je izšel pri nadvse aktivni domači založbi On Parole Productions.

www.myspace.com/dicklesstracygrind

Cepo – kitara in vokal
Tegla – bobni
Sine – bas

Cold Dew

Zametki skupine segajo v leto 2006, ko sta David Videnšek in Robert Zupančič ustanovila zasedbo Endless War, ki je sprva preigravala thrash/death metal, toda kmalu je sledila stilska preobrazba. Pod vplivi death/doom skupin, kot so Swallow The Sun, My Dying Bride, Paradise Lost, Katatonia…, so se kmalu preimenivali v Cold Dew. Čez kako leto se jima priključi še basist Vasja B. Šinko. Po večih avdicija se je zasedba tokom leta 2008 dopolnila, nazadnje pa sta se jim pridružila še moški in ženski vokal. Tako sedaj s polno paro ustvarjajo nov material, katerega želijo širši javnosti predstaviti v letu 2009.

www.myspace.com/colddew  

David Videnšek – kitara/klaviature
Vasja B. Šinko – bas
Peter Frol – kitara
Tomaž Kogovšek – bobni
Tamara Cerovič Erjavec – vokal
Maj Jamšek – vokal

Rager

Band je bil ustanovljen konec 2005, ko sta se spoznala kitarist Gilian in bobnar David. Kmalu se jim je priključil še Darijan na kitari, mesto basista pa je zapolnil Vasja (Fosgen, Keller). Po neuspešnem iskanju vokalista je mesto frontmana prevzel kar Gilian. V tej postavi so odigrali nekaj uspešnih koncertov in posneli svoj prvi demo z naslovom "Iron Beast". Po nekaj menjavah članov so Rager nadaljevali kot trio, sledila je tudi mini-turneja z Eruption in Patrons. Band je kmalu zapustil basist, vendar sta se po parih mesecih pridružila Tadej (bas) in Klemen (vokal). Skupaj so posneli svoj prvi EP z naslovom "Eat Metal", sedaj pa ponovno rušijo zvočne zidove po Sloveniji!

www.myspace.com/ragerattack  

Klemen Kalin – vokal
Gilian Adam – kitara
David Bizjak – bobni
Tadej Lukič – bas


Slavenger

Slavenger so bili ustanovljeni leta 2006 pod imenom Fiery Grave. Po mnogi spremembah v zasedbi, so leto kasneje odigrali pet koncertov, vendar so kmalu zatem spet ostali brez vokalista. Ko so fantje v skupino povabili Valentino, so bili vsi presenečeni nad njenim nastopom, zaradi katerega jih mnogi upravičeno označujejo kot "slovenski Arch Enemy". Stvari so se hitro začele odvijati v pravo smer in trenutno pospešeno delajo na novem materialu, kot tudi na novih aranžmajih za stare skladbe. V kratkem pa naj bi bili končani tudi njihovi novi demo posnetki.

www.myspace.com/slavenger  

Valentina Plaskan – vokal
Jan Laznik – kitara
Marko Žaucer – bas
Luka Kovačič – bobni
Gregor Rus – kitara

Vstopnina: 5 eur
Kdaj: 2.5.2009 ob 20.30
Kje: Izbruhov kulturni bazen, Kranj

V Izbruhovem kulturnem bazenu v Kranju se bo zgodil nadvse razgiban koncert skupin Dickless Tracy (grind/death metal, Brežice), Cold Dew (doom metal, Ljubljana), Rager (thrash metal, Postojna) in Slavenger (death/thrash metal, Ljubljana).


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply