Melodrom v Vrhniki

ob 22.uri, klub Zakon, Vrhnika

V okviru gledališkega festivala Cankarjada bodo v klubu Zakon na Vrhniki nastopil Melodrom. Ljubljanska skupina Melodrom je svoj prvi album (Melodrom) izdala leta 2004 in zanj prejela naslov »album leta« s strani redakcij Videospotnic in Dela (Vikend magazin) ter nagrado Zlata ptica 2005. Sledila so sodelovanja s skupino Laibach, Rotor ter DJ Umekom.

Drugi album skupine (The Guide) je bil prvič predstavljen v okviru razstave multimedijskih kolažev MELODROMSoundbox, kasneje razstavljenih tudi v ljubljanski Moderni galeriji. Prvi singel z albuma – Counting days – je žirija mednarodne mreže neodvisnih radijev Crossradio uvrstila na prvo mesto lestvice najboljših singlov leta 2008.

Skupina Melodrom je v začetku maja pri založbi Nika Records izdala svoj tretji studijski album z naslovom »Vse, kar si pustila, da leži na tleh«. Za razliko od povsem angleškega The Guide in angleško-slovensko-francoskega prvenca se je skupina tokrat odločila za besedila v domačem jeziku: pesmi na novi plošči so v slovenščini, izjema je le duet By the Bedlam Wall, na katerem gostuje Chris Eckman, med drugim tudi vodja slovitih Seattlečanov The Walkabouts.
 
Vstop prost
 

V okviru gledališgea festivala Cankarjada bodo v klubu Zakon na Vrhniki nastopil Melodorm. Ljubljanska skupina Melodrom je svoj prvi album (Melodrom) izdala leta 2004 in zanj prejela naslov »album leta« s strani redakcij Videospotnic in Dela (Vikend magazin) ter nagrado Zlata ptica 2005. Sledila so sodelovanja s skupino Laibach, Rotor ter DJ Umekom. Drugi album skupine (The Guide) je bil prvič predstavljen v okviru razstave multimedijskih kolažev MELODROMSoundbox, kasneje razstavljenih tudi v ljubljanski Moderni galeriji. Prvi singel z albuma – Counting days – je žirija mednarodne mreže neodvisnih radijev Crossradio uvrstila na prvo mesto lestvice najboljših singlov leta 2008. Skupina Melodrom je v začetku maja pri založbi Nika Records izdala svoj tretji studijski album z naslovom »Vse, kar si pustila, da leži na tleh«. Za razliko od povsem angleškega The Guide in angleško-slovensko-francoskega prvenca se je skupina tokrat odločila za besedila v domačem jeziku: pesmi na novi plošči so v slovenščini, izjema je le duet By the Bedlam Wall, na katerem gostuje Chris Eckman, med drugim tudi vodja slovitih Seattlečanov The Walkabouts. www.melodrom.com Vstop prost


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply