Melodrom – mojstri melanholije

@ Orto bar

Za razliko od večine dogodkov, ki se odvijajo na Orto festu je bil ta prav posebne narave – brez prerivanja, norenja, skakanja in kričanja. Melodrom so se na oder prikradli tiho in diskretno, Mina je posrkala pozornost vseh prisotnih in tako se je v mirnem in na nek način svečanem slogu začel koncert.

S svojo pozo in glasbo je bend ustvaril nepopisno vzdušje – lahno se majajoča publika, zastrte luči in lepotica na čelu benda so nas razvajali z melanholičnimi melodijami – poslušalcu ni preostalo drugega kot da prepusti svoje telo težkim ritmom in sprosti svoje oči ob nežnih svetlobnih učinkih, ki so pasali na muziko kot ata na mamo!

Tako smo se lahkotno pozibavali ob marsikateri znani njihovi viži kot so Duet, Marching on a globe, Start the fireworks!, iz transa so nas zbudili z malo bolj dinamičnimi komadi kot so Counting days, Stereotypes in pa Kinematics, prikrajšani pa smo bili za njihov največji hit s prve plate September, a vendar to nikakor ni okrnilo playliste, ki so nam jo pripravili.

Koncert so zaključili prav tako diskretno kot so ga začeli, moram reči da smo potrebovali kar nekaj minut da smo se prebudili iz sna, v katerega so nas spravili. Edini faktor ki je naredil koncert za manjši procent nepopolen je ta, da prostor, kot je Orto bar ni bil ravno pisan na kožo tovrstnemu bendu – oz bolje rečeno imajo Melodromi več jajc kot jih lahko prenese Orto bar, vsekakor si jih bo vredno ogledati v klubu K4, kjer bo lokacija mogoče malo bolj primerna in sicer v petek 9. maja 2008.

Petra Švajger


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply