Mastnak nepremagljiv v Scuolu

Scuol v Švici je bil prizorišče zadnjih preizkušenj v paralelnem veleslalomu v letošnji sezoni svetovnega pokala. Z izjemnimi predstavami je Tim Mastnak prišel do rezultata kariere, danes je bil namreč nepremagljiv.

Mastnak je blestel že v kvalifikacijah, kjer je postavil tretji čas voženj, Žan Košir se je v osmino finala uvrstil s sedmim časom, Rok Marguč in Jure Hafner pa sta s tekmovanjem končala na 21. oziroma 26. mestu. Uspešna je bila tudi Gloria Kotnik, ki se je v izločilne boje podala kot 15.

Tam je srečala najboljšo deskarko sezone, Čehinjo Ester Ledecko in ji morala priznati premoč. Naša deskarka je bila na koncu tako uvrščena na isto mesto kot v kvalifikacijah, Ledecka pa je v velikem finalu za dve stotinki sekunde ugnala Rusinjo Eleno Zavarzino. Košir je v prvem krogu izgubil proti predstavniku Japonske, Masakiju Shibi in sicer za samo štiri stotinke, njegova končna uvrstitev pa je bila deseto mesto.

Mastnak je nastopil v zadnjem paru osmine finala in brez težav odpravil Nemca Patricka Busslerja, nato pa nadaljeval z izjemnimi predstavami. V četrtini finala je odpravil zimzelenega Avstrijca Benjamina Karla, nato pa premagal še Italijana Aarona Marcha. Severnega soseda je prehitel za 0.64, zahodnega pa za 0.41 sekunde.

Tim se je v velikem finalu spopadel z 21-letnim Poljakom Oskarjem Kwiatkowskim, ki je pred tem v polfinalu ugnal najboljšega deskarja sezone, Švicarja Nevina Galmarinija. Zadnja vožnja dneva je bila zelo napeta, Mastnak pa je dokazal, da je v zares fantastični formi in ohranil zbranost, ki ga je krasila cel dan. Kwiatkowski je naredil nekaj napak, popolna vožnja našega deskarja pa je pomenila zmago in uspeh kariere.

Vir: sloski


Posted

in

by

Tags: