Mashin’ w. Parker

Ob 23.00, Klub k4, Ljubljana

Bil je postmodernizem in cut-up in hip hop in samplanje in Solid Steel in bila je revolucija za mešalnimi pulti. Zdaj so na angleško sceno uleteli young guns – nova garnitura smooth operaterjev za gramofoni, ki so za mikser stopili z novim pristopom, uglajeno napravljeni, s pipo in čepico. »Prosim« in »Hvala« – if you know what we mean.

Kako navigirati skozi gosto meglo glasbenega metropolisa je naloga za ljudi, ki ločijo win od wtf-ja in se zavedajo, da se svet ni začel po letu 1990. Večeri Mashin’ so le logičen korak naprej in na spodoben način opozarjajo, da so Brejki! prešli v srednja leta – ko se na večerji oglasi vse širše sorodstvo. To je nepretenciozna plesna muzika, ki ne utruja z monotonostjo, ki ni kot dolgočasna teta Hilda, ki se vas je lotila ta večer – muzika za ljudi, ki cenijo finest things. Scorsese namesto Bayja, če želite. Knjiga namesto kina. Kavč namesto klopi. Premišljeno namesto brezglavo. Mid tempo… To so gostje uglajenega vedenja, zmagovalci DJ tekmovanj, obsesivni zbiralci vinila in nadarjeni producenti. To je iskanje popolnega groova… Prvi gre v lov Parker, asistirajo pa mu domačini iz ekipe P4B in DJ Borka.

Parker je avtor verjetno najbolj lucidnih remiksov, kar jih trenutno premore industrija, v pripravi je njegov drugi album, zakrivil pa je tudi dva povsem izvenserijska mikstejpa. Incidentally, znajde se tudi za gramofoni… DJ Yoda je na primer pripomnil, da je njegovo miksanje nič manj kot »awesome«. V svojih setih reže, lepi, sestavlja, dekonstruira in se nasploh mojstrsko prebija skozi material, raztezajoč preko funka, hip hopa, reggaeja, brejkov in drum.n.bassa, pa vse do tistih čudovitih glasbenih obskurnosti, ki – spuščene v pravem momentu – pripravijo človeka, da odloži sprehajalno palico in našpiči monokel. Mislim, Glen Miller in amen break, midtempo remiks Age Of Duba, prosim vas, that’s just ridiculous. Kam sparkiram svojo Vespo in kako pridem do tja?

Na malem bomo s starostami zaplavali v višje sfere atmosfere, v atmospheric boben in bas. Nosilka te posebne zvrsti dnbja, je bila dolga leta založba Goodlooking, ki je pod svoje okrilje zvabila vse, ki so se takrat ukvarjali s tem zvokom. Razvoj je tako tekel precej enosmerno in ko je LTJ zajadral v krizo srednjih let, je bila kriza tudi v razvoju žanra. Na srečo so nastale založbe Fokuz, Spearhead, Nu Directions in druge, ki so ekstenzivno pripomogle k ponovnem rojstvu in razvoju tega prečudovitega stila, ki bo tokrat dobil celonočno pozornost.

Mashin’ floor:
Parker (Jalapeno, Bomb Strikes, GoodGroove) UK
Borka (Code:ep)
Besso & Cabron (p4b.nu)
Siletich (p4b.nu)

Atmochillin’ floor:
Koltek (Rdyo DJs)
Danaja (DrumWise)
Lunic (DrumWise)

Visuals:
Ktoba (Goot Foot)

Vstop:
Do 24h: 8 €
Študenti: 9 €
Ostali: 10 €

Bil je postmodernizem in cut-up in hip hop in samplanje in Solid Steel in bila je revolucija za mešalnimi pulti. Zdaj so na angleško sceno uleteli young guns – nova garnitura smooth operaterjev za gramofoni, ki so za mikser stopili z novim pristopom, uglajeno napravljeni, s pipo in čepico. »Prosim« in »Hvala« – if you know what we mean. Kako navigirati skozi gosto meglo glasbenega metropolisa je naloga za ljudi, ki ločijo win od wtf-ja in se zavedajo, da se svet ni začel po letu 1990. Večeri Mashin’ so le logičen korak naprej in na spodoben način opozarjajo, da so Brejki! prešli v srednja leta – ko se na večerji oglasi vse širše sorodstvo. To je nepretenciozna plesna muzika, ki ne utruja z monotonostjo, ki ni kot dolgočasna teta Hilda, ki se vas je lotila ta večer – muzika za ljudi, ki cenijo finest things. Scorsese namesto Bayja, če želite.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply