MARS LJUBLJANA ZAGREB TRANS EUROPE FESTIVAL 2010

Ljubljana – Zagreb Trans Europe festival se letos vrača v novem terminu ter v sveži preobleki. Ljubljano bodo urbani ritmi stresali v četrtek, 27. maja 2010, zagrebški del festivala pa bo potekal v petek in soboto, 28. in 29. maja 2010.

Letošnja izdaja Mars festivala bo razširila svoja obzorja, saj bo v nasprotju s prvim letom, ko so se na odru ljubljanskih Križank predstavili samo slovenski ter hrvaški izvajalci, tokrat pokukala tudi v tujino.

Skunk Anansie bodo tako headlinerji letošnjega Mars festivala na njihovem premiernem nastopu v Sloveniji. Nastop v okviru Mars festivala je del velike povratniške turneje, prve po več kot osmih letih premora. Ena najbolj priljubljenih britanskih zasedb 90. let preteklega stoletja se je ponovno zbrala lansko leto ter ob albumu Smashes and Trashes, albumu največjih uspešnic, za letošnje leto napovedala nastope na nekaterih najvidnejših evropskih festivalskih dogodkih kot so PinkPop na Nizozemskem, Heineken Jammin v Italiji ter Southside in Hurricane v Nemčiji.  

Tako kot prvo leto pa ideja Mars festivala ostaja enaka – povezovanje dveh mest, dveh prestolnic, Ljubljane in Zagreba, preko skupnega glasbenega ustvarjanja.
 

Skunk Anansie bodo headlinerji letošnjega Mars festivala na njihovem premiernem nastopu v Sloveniji. Nastop v okviru Mars festivala je del velike povratniške turneje, prve po več kot osmih letih premora. Ena najbolj priljubljenih britanskih zasedb 90. let preteklega stoletja se je ponovno zbrala lansko leto ter ob albumu Smashes and Trashes, albumu največjih uspešnic, za letošnje leto napovedala nastope na nekaterih najvidnejših evropskih festivalskih dogodkih. Tako kot prvo leto pa ideja Mars festivala ostaja enaka – povezovanje dveh mest, dveh prestolnic, Ljubljane in Zagreba, preko skupnega glasbenega ustvarjanja.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply