Marky Ramone’s Blitzkrieg v Cvetličarni

Ob 21.00. Cvetličarna, Ljubljana

V ljubljansko Cvetličarno v četrtek, 21. 10. 2010 ob 21.00 prihaja legenda svetovne glasbene scene – Marky Ramone s svojo skupino Blitzkrieg in z Michale Graves iz Misfits na vokalu! Marky Ramone, najbolj znan kot bobnar legendarnih The Ramones, bo prvič v Ljubljani predstavil vse klasike skupine Ramones! Na dvojnem koncertu bodo poleg legendarnega Markyja natopili tudi Partibrejkers! Skupina ki je že skoraj 30 let nedvomno zapisana v srcih in ušesih vseh ljubiteljev pravega garažnega rocka na območju nekdanje Jugoslavije.

Marky Ramone
je bil že od srednješolskih let član brooklynške hard rock skupine Dust. S prijateljima Richijem Wiseom (kitara in vokal) in Kennyjem Aaronsonom (bas kitara) je posnel dve plošči za Neila Bogarta. Kasneje je Marky spoznal Waynea Countyja s katerim sta združila moči in znanje ter ustanovila skupino Wayne County and The Backstreet Boys. Leta 1976 je bil Marky predstavljen Richardu Hellu s katerim sta skupaj z Bobom Quineom in Ivanom Julianom ustanovila skupino Richard Hell & the Voidoids. The Voidoids so izdali prelomni debitantski album v letu 1977, naslovljen “Blank Generation”. Kmalu po njihovi zgodovinski turneji po Veliki Britaniji, kjer so nastopali s skupino The Clash, je Marky v klubu CBGB dobil vabilo od Dee Deeja Ramoneja, da se priključi skupini The Ramones. Od leta 1978 je bil Marky član legendarne skupine The Ramones. Z njimi je posnel album “Road to Ruin”, na katerem je tudi en največjih hitov te vplivne glasbene skupine “I Wanna Be Sedated”. Naslednje leto so Ramonesi posneli kulturno klasiko “Rock ‘n’ Roll High School”. Kasneje istega leta so združili moči s producentsko legendo Philom Spectorjem in posneli ploščo “End Of The Century”. Po nekaj turnejah in še dveh ploščah, je Marky leta 1983 zapustil skupino. Leta 1987 se jim je ponovno pridružil in bil z njimi do konca delovanja,  leta 1996. Marky je bil pri Ramonesih skupaj celih 15 let, nastopil je na preko 1700 koncertih in sodeloval pri 15 ploščah, ima pa tudi zasluge pri skladbah na plošči “Mondo Bizarro” in poslovilni “Adios Amigos”. Leta 2000 se je Marky pridružil dolgoletnemu prijatelju Joeyu Ramoneu pri Joevem solističnem projektu “Don’t Worry About Me”. Leta 2001 so bili Marky in nekdanji člani The Ramones (Johnny, Dee Dee in Tommy) povabljeni v Rock ‘N’ Roll Hall of Fame. Istega leta so dobili nagrado MTV za življensko delo. DVD “Raw”, kompilacija domačih video posnetkov, ki jih je posnel pretežno Marky, je izšel leta 2004 in dosegel 5. mesto Billboardove video lestvice in je do danes najbolje prodajan DVD skupine Ramones. S svojo skupino Marky Ramone’s Blitzkrieg koncertira po celem svetu, že peto leto je urednik radia Sirius/XM Satellite Radio. Spomladi 2009 je z dolgoletnim prijateljem Tommyjem Hilfigerjem lansiral svojo linijo oblačil. V svoji zgodovini se je pojavil v številnih TV šovih, med drugim v seriji The Simpsons in ZRock. V nastajanju pa je tudi dokumentarec, ki bo prikazoval Markyjevo celotno kariero in življenje, poimenovan “The Job That Ate My Brian”.

Skupina Partibrejkers deluje od leta 1982, prvi nastop so imeli kot predskupina skupine The Fifthies. Leta 1985 so izdali prvenec z naslovom “Partibrejkers I”, kjer so tudi veliki hiti “Večeras”, “1000 godina”, “Ulični hodač” in “Ti moraš biti moja”. Drugo ploščo “Partibrejkers II” so izdali marca 1988, na njej je bilo kar nekaj njihovih sedaj že legendarnih pesmi, kot so: “Put”, “Ja se ne vračam”, “Prsten”, “Mesečeva kći”, in druge. V istem letu je MTV posnela oddajo o skupini. Njihova tretja plošča “Partibrejkers III” je izšla novembra 1989, na njej pa so bili hiti: “Kreni prema meni”, “Zemljotres”, “Hipnotisana gomila” in “Ono što pokušavam”. Leta 1990 so imeli prvo veliko turnejo. Nastopali so kot predskupina skupine Motorhead, ki je imela turnejo na območju bivše Jugoslavije. Februarja 1992 so bili na njihovem koncertu tudi Emir Kusturica, Johnny Deep in Jim Jarmusch. Istega leta so izdali ploščo v živo z naslovom »Zabava još traje«. Novembra 1992 leta so bili med prvimi skupinami bivše nekdanje skupne države, ki so nastopile v Sloveniji. Tako občinstvo kot mediji so jih odlično sprejeli. Leta 1994 so s pomočjo številnih glasbenikov posneli album “Kiselo i slatko”, na katerem so pesmi: “Javi se”, “Molitva”, “Ljudi nisu isti”, “Hoču da znam” in druge. Po izdaji tega albuma so si člani skupine privoščili daljši premor. Skupina je bila leta 1996 obnovljena z mlajšimi člani. Objavili so kompilacijski album “Najbolje od najgoreg”, na katerem sta bili dve novi pesmi: “Ludo i brzo” ter »Rođen loš”. Istočasno je izšla videokaseta “Poslednji dani slobode”, posneta na koncertu leta 1991. Ploščo “Ledeno doba”, ki je izšla leta 1997 so promovirali z velikim brezplačnim koncertom pod Kalemegdanom, ki so ga poimenovali “Ne padaj pobedniče”. S tem nastopom so obeležili 15. rojstni dan skupine. Leta 1999 so izdali album “San i java”, leta 2002 pa je izšel album “Gramzivost i pohlepa”, ki so ga zaradi odličnega odziva občinstva promovirali kar dve leti. Nastopili so po vsej nekdanji Jugoslaviji, prav tako so koncertirali v Ameriki in Kanadi. Skupina Partibrejkers je konec leta 2007 izdala album “Sloboda ili ništa”, ki je postregel s primarnim zvokom, o snemanju plošče pa so posneli tudi dokumentarni film. Letos marca so končali z miksanjem najnovejšega živega albuma, ki so ga naslovili “Krš i Lom”. Posnetki z albuma so nastali lani na koncertu v beograjskem Domu omladine. Čisto nov izdelek, ki vsebuje 14 največjih uspešnic skupine, odigranih popolnoma v živo v razprodani dvorani, pa je že na voljo v vseh bolje založenih glasbenih trgovinah.

CENA VSTOPNIC:
predprodaja: 25,00 EUR
na dan koncerta: 28,00 EUR

Predprodajna mesta:
Hiša vstopnic (City Park), bencinski servisi Petrola, e-Študentski servisi, Europark (Maribor), Hala Tivoli, Kino Šiška, Vstopnice.com – Ekopool Celje, blagajna Križank, Kompasove poslovalnice, LPP, Collegium, Alpetour, poslovalnice Big Banga, kioski 3DVA …

Internetna prodaja: www.eventim.si in www.vstopnice.com
Telefonska prodaja vstopnic: 01 42 05 000

V ljubljansko Cvetličarno v četrtek, 21. 10. 2010 ob 21.00 prihaja legenda svetovne glasbene scene – Marky Ramone s svojo skupino Blitzkrieg in z Michale Graves iz Misfits na vokalu! Marky Ramone, najbolj znan kot bobnar legendarnih The Ramones, bo prvič v Ljubljani predstavil vse klasike skupine Ramones! Na dvojnem koncertu bodo poleg legendarnega Markyja natopili tudi Partibrejkers! Skupina ki je že skoraj 30 let nedvomno zapisana v srcih in ušesih vseh ljubiteljev pravega garažnega rocka na območju nekdanje Jugoslavije.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply