Marko na 15. Winter X Games

Med 27. in 30. januarjem v Aspnu že 10. leto potekajo Winter X Games. Marko Grilc se bo udeležil tekmovanja v kategoriji slopestyle. Zaradi poškodbe enega izmed 10 tekmovalcev, ki so bili povabljeni na tekmovanje Big Air, pa so Marka sedaj povabili še na Big Air.

"Presrečen sem, da sem povabljen na Winter X Games. Povabilo na slopestyle tekmovanje sem pred nekaj meseci dobil na osnovi lanske bronaste medalje z European X Games. Vendar pa sem si res želel priti v Big Air tekmovanje. Tja je povabljenih samo 10 tekmovalcev in velika čast je biti med najboljših 10 po mnenju vodstva X Games," je povedal navdušeni Marko.

X Games vsako leto organizira ameriška športna TV postaja ESPN. Zimske X Games se odvijajo januarja ali februarja, poletne X Games pa avgusta. Prve poletne X Games so potekale leta 1995 v Rhode Islandu, prve zimske pa leta 1997 v gorskem središču Big Bear Lake v Kaliforniji. Od leta 2002 pa je lokacija zimskih X Games Aspen in tako bo ostalo vse do 2012. Na tekmovanje X Games so povabljeni vrhunski športniki s celega sveta. Zimska edicija vsebuje tako dnevna kot večerna tekmovanja, in sicer v naslednjih kategorijah: smučanje, bordanje, motorne sani. Športniki tekmovanje X Games izkoristijo za predstavitev svojih novih trikov, npr. Travis Pastrana je izvedel prvi dvojni backflip v kategoriji FMX, Leviju LaVallee pa je dvojni backflip uspel v kategoriji snowcross.

Med 27. in 30. januarjem v Aspnu že 10. leto potekajo Winter X Games. Marko Grilc se bo udeležil tekmovanja v kategoriji slopestyle. Zaradi poškodbe enega izmed 10 tekmovalcev, ki so bili povabljeni na tekmovanje Big Air, pa so Marka sedaj povabili še na Big Air. “Presrečen sem, da sem povabljen na Winter X Games. Povabilo na slopestyle tekmovanje sem pred nekaj meseci dobil na osnovi lanske bronaste medalje z European X Games. Vendar pa sem si res želel priti v Big Air tekmovanje. Tja je povabljenih samo 10 tekmovalcev in velika čast je biti med najboljših 10 po mnenju vodstva X Games,” je povedal navdušeni Marko.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply