Marko Grilc zmagal v Londonu

Marko Grilc je na prvi tekmi svetovnega pokala v "Big Airu" v sezoni 2011, LG Snowboard FIS World Cup. Marko je z odličnim tretjim skokom in izpeljanim backside 1080 double corkom odnesel zmagovalnih 29.3 točk od možnih 30. Na vrhuncu tridnevnega Relentless Freeze Festivala, ki se je zgodil v okolici Battersea Power Stationa v Londonu, je norvežan Staale Sandbech končal drugi, Seppe Smits iz Belgije je bil tretji.

68 snowboarderjev iz 14 držav se je zbralo v angleški metropoli, ki je že tretjič bila središče športnega dogajanja. Okoli 15.000 gledalcev je med drugim uživalo v obratih za 900 ali 1080 stopinj ter v celi vrsti odpeljanih double corkih ter nekaj ekstremno izpeljanih 1260 stopinj.

Najboljši tekmovalec eventa, brez nobenega dvoma, naš Marko Grilc, ki je skoraj zamudil finalni trening sešn. Grilo je imel možnost le dvakrat preveriti skakalnico. “To mi ni bil noben problem. Vedno mi je problem začutiti skakalnico.” Na koncu je vsem pokazal svoj nepremagljiv stil. Poleg finalnega backside 1080 double cork je zmagovalec Air & Style eventa, odfural tudi switch backside 1080 double cork v prvem poskusu finalnega teka; perfekten nastop, ki je pomagala Grilcu da pozabi eden najbolj grenkih trenutkov  v svoji karieri. Dve leti nazaj, na istem dogodku je Grilo padel ter izpahnil kolk. “Kaj naj rečem, bil je že čas za velike emocije. presrečen sem da mi je ratalo, ker opažam da se je nivo tekmovanja dvignil na nov nivo. Ostali tekmovalci so rasturali!”

Eden od njih je zasigurno bil svetovni mladinski prvak v slopestyleu, norvežan Staale Sandbech, ki je pokazal zakaj je on eden od tistih mulcev, ki bodo krojili prihodnost snowboardanja. Brezprekorno izpeljan cab 900 melon ter backside 1080 mute sta impresionirala sodnike, kot tudi obiskovalce eventa. “Na trening sešnih sem poskusil par različnih nastavitev, ki so me na koncu pripeljale do finala. Nivo tekmovanja je zelo visok, množica v Londonu je neverjetna!”

LG Snowboard FIS World Cup se bo nadaljeval v Saas-Feeju, 3. in 4. novembra 2010. Prva tekma sezone v halfpipu se bo zgodila v Freestyle Park Allalin.

Marko Grilc je na tekmi svetovnega pokala prišel do svoje prve zmage. Tekma v »Big Airu« je bila včeraj v Londonu na sporedu ob 17. uri. Naš deskar je z odličnim tretjim skokom, s katerim je zbral kar 29.1 točke od 30-ih ugnal drugo uvrščenega Norvežana Sandbecha in tretjega Belgijca Smitsa.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply