Marko Grilc na prvi tekmi svetovnega prvenstva osmi

Svetovno prvenstvo deskarjev na snegu je že zabeležilo prve zmagovalce. Na večerni tekmi so se tekmovalci pomerili v akrobatskih skokih. Slovenci smo imeli v ognju štiri železa, a se je v finale uvrstil le Marko Grilc. Zmagal je Finec Petja Piiroinen, na zmagovalnem odru pa sta stala še Kanadčan Zach Stone in kot tretji Belgijec Seppe Smits.

Marko je začel odlično in bil po dveh finalnih skokih tretji, a je v tretjem storil napako in ostal brez zmagovalnih stopničk, na koncu na osmem  mestu. Kljub temu, da je to najboljši njegov dosežek na svetovnih prvenstvih, z rezultatom ni bil najbolj zadovoljen: "Sam dosežek je zelo dober, toda ostaja grenak priokus. Bil sem blizu medalje, menim celo, da bi zmagal, če ne bi pri zadnjem skoku storil napake. In to pri triku, kjer ponavadi ne zatajim. Res ne morem biti ravno navdušen, saj nisem bolj izkoristil odlične pripravljenosti."

Izmed ostalih našihn tekmovalcev, je bil finalu najbljižje Luka Jeromel s 16. mestom, medtem ko je Matevž Petek zasedel 41. mesto, Matevž Pristavec pa 43. mesto.

Svetovno prvenstvo deskarjev na snegu je že zabeležilo prve zmagovalce. Na večerni tekmi so se tekmovalci pomerili v akrobatskih skokih. Slovenci smo imeli v ognju štiri železa, a se je v finale uvrstil le Marko Grilc. Zmagal je Finec Petja Piiroinen, na zmagovalnem odru pa sta stala še Kanadčan Zach Stone in kot tretji Belgijec Seppe Smits. Marko je začel odlično in bil po dveh finalnih skokih tretji, a je v tretjem storil napako in ostal brez zmagovalnih stopničk, na koncu na osmem mestu. Kljub temu, da je to najboljši njegov dosežek na svetovnih prvenstvih, z rezultatom ni bil najbolj zadovoljen.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply