Marko Grilc: Intervju

Adrenalin 123

Torej, Marko, kjer si odraščal?
V ljubljani, natačneje v bs/3. Mislim da me je to okolje spoznalo z skatanjem kar je kasneje pripeljalo do boardanja.

Kakšno je v Ljubljani življenje za mlade?
Mislim da je ljubljana dobro mesto za mlade. Če ga primerjam z ostalimi mesti te velikosti v naši blizini. Še posebaj s pridobitvami kot so novi skateparki in pa njeno lego blizu smučišč je primerna za našo subkulturo. Mislim pa da je tudi zelo velika in raznolika ponudba glede glasbe in umetnosti.

Kdo so tvoji sponzorji?
Burton, Red Bull, Adidas eyewear, Gravis, Clast

Glede na res uspešno sezono nas zanima ali te obletavajo kakšni novi sponzorji?
Z vsemi sponzorji sodelujem že mnogo let in cenim te odnose. Zato se nerad spuščam v nova sodelovanja če nisem prepričan da brand dela cool in da se ujema z mojim mišljenji in vizijo. Trenutno se pogovarjam z nekaterimi, vendar bomo videli kaj pa kako bo.

Kaj te je v začetku pritegnilo k snowboardanju?
Predvsem sem naredil prestop na zimsko različico skatanja. Pomagal mi je pa brat Luka, ki je prvi najdel boardanje.

Kateri dogodek ti je pognal največ adrenalina po žilah? Mogoče, ko si na Rogli preskočil motorne sani?

Mislim da je bil Red Bullov projekt na Rogli zelo poseben, saj je prvič zgodilo da nisem imel v rokah svojega zdravja. Zaupati sem moral nekomu da on ne bo naredil napake in da jo ne bom tudi jest. In to je sigurno prineslo kar nekaj adrenalina. Drugače pa mi ostajajo v spominu zelo veliki skoki v Hemsedalu ter seveda Aljaska kot največja doza straha in adrenalina.

Si kaj podobnega že naredil v preteklosti, seveda v manjšem obsegu?

Še nikoli nisem skakal čez motorne sani. Skakal sem že čez druge boarderje samo to je čisto drugo.

Vsak ima vspone in padce v svoji karieri. Kaj te je najbolj motiviralo in ti dalo zagon za ponoven vspon in nove zmage?

Mislim da sem potreboval spremembo okolja. Po snemanju filmov je odločitev padla in sem se posvetil tekmovanjem. To mi je prestavljalo nov cilj. Ko pa si zastavim nove cilje, vedno za njih trdo garam in ponavadi se ta trud povrne.

Na tvojem blogu Grilo.si v teh dneh pišeš, da tekem ne bi smeli izpaljati v res slabem vremenu, ko se niti ne vidi jumpe. Ali meniš, da organizatorji na splošno nimajo občutka za regularnost tekem?
Misim da je organizatorjem velikokrat zelo vseeno za zdravje tekmovalcev. Na tekmovanjih kjer nastopam, se vrti veliko denarja in zamik ali pa odpoved tekme, pomeni velik strošek, zato se to ne zgodi pogosto. Malo pa smo krivi tudi tekmovalci, ker ne dihamo kot eno in pustimo da tako delajo z nami.

Si 4kratni mladinski svetovni prvak, zmagal si Air&Style, zmage ti torej niso tuje, kaj pa je tista ultimativna želja v tvoji profesionalni karieri? Kaj te žene naprej?

Mislim da me naprej žene predvsem ljubezen do snowboardanja. Zmage in pa drugi uspehi so samo nagrada za vložen trud.

Kako potekajo priprave na naslednjo sezono? Kje si se največ pripravljal to poletje?

Poleti sem si prvo spočil na Baliju, kajti sezona je dolga in naporna. Nato pa sem se odpravil v Novo Zelandijo, kjer sem imel prvo tekmovanje in pa photoshoot z mojim pokroviteljem Burtonom

Urška Priboršič je v intervjuju na vprašanje kdo je trenutno najboljši snowboarder na svetu in zakaj odgovorila, da si to ti, Marko Grilc. Pravi, da si pravi talent, cel point tega šova in da si  prevelik za Slovenijo. Kako bi to izjavo komentrial, kaktere so glavne tri lastnosti, ki so skupne zvezdam današnjega SB?
Ohh to je pa zelo lepo povedala… Mislim da je za uspešnega boarderja potrebno veliko več kot samo obladovanje deske. Moraš imeti tudi veliko osebnost, ki jo je možno tržiti. Ne smemo pozabiti tudi na veliko mero profesionalizma. Mislim pa da kar hitro postaneš prevelik za slovenijo. 🙂

Najljubši trije triki po tvojem izboru…

Tisti, ki je na tisti dan najbolj fun.

Na kateri trik si najbolj ponosen in koliko časa si potreboval za brezhibno izvedbo?

Najbol so mi pri srcu double corki, za njih pa sem potreboval kar nekaj časa. Prvo sem jih moral preštudirati v glavi, nato pa sem se jih lotil še na snegu. Predvsem je bilo pri učenju na snegu kar nekaj bolečih padcev. 🙂

Kateri je tvoj all time favorite SB movie?

AfterBang

Kakšno je glavno sporočilo Filma B in kako si sploh izpeljal tako velik projekt?

Mislim da je bil B nekako revolucionaren na tem področju in neverjetno je bilo videti toliko snega postavljenega v en objekt. V veliko čast pa mi je tudi bilo to da sem bil med izbranci, ki so tam lahko furali

Te bomo letos lahko videli v kakšnem novem filmskem projektu?

Z Red Bullom pripravljamo film o življenju Marka Grilca. Predvajali ga bomo decembra v Ljubljani, posneli pa smo že kar nekaj zanimivih prizorov.

Kaj pomembnega se obeta v naslednji sezoni?
Predvsem nastop na največjih tekmovanjih in pa izpeljati kak zanimiv projekt.

Želiš še kaj povedati bralcem Adrenalina?

Naj uživajo v tem kar počnejo in upam da jim bo letošnja zima prinesla čim več celega snega.

Vsak ima vspone in padce v svoji karieri. Kaj te je najbolj motiviralo in ti dalo zagon za ponoven vspon in nove zmage? Mislim da sem potreboval spremembo okolja. Po snemanju filmov je odločitev padla in sem se posvetil tekmovanjem. To mi je prestavljalo nov cilj. Ko pa si zastavim nove cilje, vedno za njih trdo garam in ponavadi se ta trud povrne.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply