MARK BROOM @ KLUB K4

Starosta britanskega techna

Od začetka 90-ih je Mark Broom sinonim za angleško elektronsko sceno. Kot producent je izdajal na svetovno priznanih založbah, kot so Mo-Way, Warp, R&S, Soma, Bpitch Control, Mosaic, Platzhirsch, Dark House, Rotary Cocktail, Material in od pred kratkim dalje tudi na 2020 Vision, za katero je izdal odlično sprejeti Black Russian EP.

Za Markovo glasbeno kariero so bile prelomne počitnice na Tenerifih leta 1989. Tam je spoznal acid house zvok in takoj je začutil, da mora postati del zgodbe. Ob povratku v Anglijo je nakupil plošče in sprva vrtel na manjših zabavah. Ko je njegov mixtape v roke dobil Pete Baby Ford in ga povabil k sodelovanju na njegovih klubskih večerih "Nude", se je odločil, da resneje pristopi k glasbi.

Skupaj z Ed Handleyem in Andy Turnerjem (Black Dog Productions / Plaid) je ustvaril serijo izdaj za kultno založbo General Productions Records, ki so jih snemali v studiu UXB Dave Hilla. Kmalu sta z Daveom postala produkcijska in poslovna partnerja. Leta 1994 sta začela z založbo Pure Plastic, na kateri je Broom izdal precej svojih del, med drugim tudi Angie is a Shoplifter LP in Rave Days EP. Kot remikser je priredil dela Steve Rachmada, Ken Ishiija, Eddie Flashin Fowlkesa, Ben Simsa, Samuel L. Sessiona, The Adventa in mnogih drugih.

Poleg Marka Brooma bo Gumitwist na velikem plesišču premierno gostil tudi živi nastop Gorana Andlarja, predstavnika nove generacije hrvaškega techna. Njegov zvok se spogleduje z dediščino Detroita in Berlina, začinjen s senzibilnostjo moderne elektronske produkcije. Poleg obeh gostov se bo na odru velikega Gumi floora zvrstila še Scienceofuse četica v postavi Noaf & Wichiwaka z live nastopom, Tha Disko Don in E.B.King. Na malem bodo medtem twistali Dulash Der Dj (Scienceofuse), Aneuria (Jesus Loved You) in Malalavka, za vizualne halucinacije na večeru pa bo poskrbel Vj Fšk (Multipraktik).

Zaključni Gumitwist ponovno obeta poskočno in navihano vzdušje ter obilo kakovostne plesne elektronike, zato se nam pridružite v Klubu K4, kjer bomo še zadnjič v sezoni napenjali elastiko – za Vas. Na poskok!

Vstop: 7 / 9 / 11 EUR

Ekipa Scienceofuse se vrača s tretjo inkarnacijo večerov fleksibilne plesne elektronike, imenovanih Gumitwist. Tradicijo kakovostne in poskočne godbe ter nenadzorovanega razvrata bodo suvereno nadaljevali tudi v tretje – zadnji Gumitwist letošnje sezone bo tako zaznamoval nastop staroste in enega nosilcev angleške techno scene, Marka Brooma!


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply