MANUEL TUR & SASCHA DIVE

Petek 13. bo v Klubu K4 srečen dan za ljubitelje housa

V Klubu K4 bodo na tretjem sezonskem dogodku ekipe Intosomething s podnaslovom "So Me?" v petek, 13. marca, na svoj račun prišlji vsi ljubitelji glasbenega hedonizma ter globokih house ritmov. Ena najbolj dejavnih slovenskih organizacijskih ekip, znana po najbolj razvratnih žurih v mestu, bo v goste pripeljala dva člana nemške produkcijske skupine Drumpoet Community – magični dvojec na petek 13. bosta sestavljala MANUEL TUR & SASCHA DIVE.

Sascha Dive je eden bolj obetavnih producentov v tem trenutku ter absolutni favorit mlade producentske skupine Drumpoet. S svojo založbo Deep Vibes, ki jo je ustanovil leta 2006, predstavlja tudi enega glavnih pogonskih motorjev ponovno oživljene nemške deep house scene, izdaja pa tudi za druge priznane založbe, kot je Raum Musik. Njegova glasba se dotika minimala, vendar ne na izpraznjen način nesmiselnega "štancanja", saj Dive nikoli ne pozabi na dobršno mero funka ter – kot nazorno pove ime njegove založbe – globokega in temnega gruva.

Da si je znal zavezati čevlje pri dveh letih, zakuriti ogenj pri treh in sestaviti erupcijski vulkan pri štirih letih je pomenilo, da se Manuel Tur ni igral s sovrstniki v peskovniku. Med mladimi raziskovalci in preučevanjem planetov je odkril deep house in odprl se mu je paralelni svet – prva izdaja pri 16-ih letih je jasno nakazala, kam meri s svojimi ambicijami. Spretno je seciral zvoke Ian Pooleya, Sebastien Legerja in ekipe iz Swaga. Ta čudežni deček iz Essna je kmalu zatem presenetil z izdajami na AGAVE, SoSoundu in Legerjevi založbi Bits Music, nato ustanovil lastno Smokestack Recordings založbo ter se preko nje povezal še z založbo Freerange, z vsem tem pa se njegova glasbena pot šele dobro začenja.

Ekipa Intosomething – kar nekaj njenih članov bo na tokratnem dogodku slavilo rojstne dneve – je za to sezono svojega hedonističnega domovanja v Klubu K4 stvari zastavila nekoliko drugače. Štirje večeri temeljijo na predstavitvi najbolj vročih založb, vsak večer ima svoj naslov, svojo zgodbo, svojo avtorsko fotografijo kot naslovnico letaka in svoj video napovednik. Večerom Are You In? (z Yeah:No Recordings, Get Physical in Diynamic Music), In To? z Oslo Records ter So Me? z Drumpoet Community bo 15. maja sledil še zaključni večer z naslovom Some Thing?.

Vstop: 10 / 12 EUR

Za desert pa še tretji del In To zgodbe v štirih nadaljevanjih (zadnji del prihaja 15. maja 2009)

“Nič mi ni pomenilo, to nisem bil jaz,” sem zakričal za njo. Wc, pisoar, ogledalo, umivalnik, milo mi polzi med prsti, pogledam se… Kdo sem? Ne prepoznam se več. Moja rdeča nit se je odvrtela kot klobčič in se razpletla za mano. Spet sem popolnoma izgubil nadzor nad sabo. Z eno potezo sem žrtvoval vse. Moral se bom braniti in istočasno napasti, nekako dokazati, da mi ni prišla do živega. Ona je na vrsti, vse niti v njenih rokah. Možnosti so omejene, položaj pa vse bolj zapleten. Moram razčistiti situacijo v svoji glavi. Se vprašati, če to hočem. Če bo še kdaj moja. In najti odgovor, hitro. Pestro obdobje je bilo, vsega sem se dotaknil. Kar zmrazi me, ko pomislim. Sploh ne prepoznam več svojih dejanj. Razuma tukaj ni bilo, pravih emocij tudi ne. Avtopilot, ki se je odločal namesto mene, me je kot šahovsko figuro usmerjal na vsa napačna polja."Vstavite kartico, vtipkajte PIN, izberite znesek, vzemite denar, vzemite potrdilo". Denar spravim v žep. Kaj zdaj? Umaknil se bom od situacije, nimam druge izbire…Zven korakov po pločniku za mano, temen plašč in kričeče rdeča šminka. Obrne se na vrtoglavo visoki peti preden vstopi in se mi pomenljivo nasmeji. Razumem namig, vstopim za njo. Je možno, da sem se spet spozabil?

Špela Verbič / K4


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply