MAGNIFICO in TURBOLENTZA @ Cvetličarna

V petek, 25. 12. 2009, na božično noč, bo ob 21.00 v ljubljanski Cvetličarni² končno nastopil Magnifico s Turbolentzo! Magnifico je eden največjih pop rock glasbenikov vseh časov v Sloveniji.

Za njim je bogata glasbena kariera pri nas, nastopil pa je tudi na številnih svetovnih odrih. In kdo ne pozna vsaj nekaj njegovih uspešnic, s katerimi je močno zaznamoval slovensko glasbeno sceno. Na koncertu bomo lahko zagotovo slišali tudi skladbe kot so »In ko enkrat bom umrl«, »Silvia«, »Hir aj kaj hir aj go«, »Halo gospodična«, »Ljubljana-Portorož«, »Revolution is my Solution«, »Land of the Champions« in številne druge uspešnice, tudi iz zakladnice slovenskega glasbenega popularnega izročila.

MAGNIFICO – KRATKA BIOGRAFIJA

Rober Pešut (1. 12. 1965) alias Magnifico je v Ljubljani rojeni umetnik, ki je svoje prve glasbene izkušnje kalil v skupini Uredu, s katero je v zgodnjih devetdesetih izdal dva albuma: "Goli" (89) ter "Let’s dance" (91). Solistični prvenec s pomenljivim naslovom "Od srca do srca" (93) je postregel z uspešnico 24.000 poljubov in etno pridihom slovenske ljudske, "Zeleni Jure". Dve leti zatem je izšel družbeno kritičen album "Čefur" (95), ki je narekoval gibanje proti nestrpnosti in šovinizmu (čefur – tipična slovenska žaljivka za južnjake). V dvoletnem presledku je nastal tudi četrti projekt, ki pa je pomenil novo dimenzijo njegovega izražanja, saj se je prvič preiskusil kot protagonist in avtor glasbe hkrati v celovečercu Damjana Kozoleta, "Stereotip" (97). Leto zatem je izšel njegov peti album "Sexy boy" (98), s katerim se je le še utrdil na prestolu izvirnih in unikatnih glasbenikov tega prostora in časa. "Silvia", ki jo je predstavil na slovenskem izboru za pesem Eurovizije je postala ena največjih uspešnic slovenske glasbe nasploh, s pesmijo "Halo gospodična" pa je razbil še en tabu. Na prelomu tisočletja je v enem samem projektu združil vse uspešnice preteklega desetletja in jih izdal kot »the best of« v albumu "Komplet" (2000).

Leta 2002 se je preizkusil še v eni vlogi; kot avtor in producent je z zmago tria Sestre na preidzboru za pesem Eurovizije osvojil naklonjenost domače in tuje publike. Veliki preboj na tuje tržišče pa je Magnificu uspel z albumom "Export Import" (2004), na katerem je postregel z mešanico različnih glasbenih žanrov, od popevke, elektronike do mehiških in balkanskih glasbenih ritmovs katerimi je kraljeval na številnih lestvicah po Evropi. S pesmijo "Hir aj kam hir aj go" je navdušil celo velikana svetovne mode in soimenjaka Roberta Cavallija, ki je omenjeno uspešnico predvajal kot naslovno temo njegove nove kolekcije. Sicer pa je tudi Magnifico predan estetiki, saj ga poleg kvalitetne glasbe krasi izostren okus za zunanjo podobo. Vsak projekt je nadgrajen z njemu edinstvenim slogom oblačenja, kar ga je preoblikovalo v enega redkih domačih trendseterjev. Lansko leto je izžel po mnenju kritikov njegov najbolj dovršeni izdelek do sedaj, "Grande finale" (2008). Prva uspešnica te plošče (priredba legendarne "House Of The Rising Sun") "Land of Champions", je ponovno osvojila glasbene sladokusce po vsem svetu. Lani je z Balcountry Quartetom izdal ploščo »Srečno«, letošnje leto pa je koncertiral po vsem svetu. Junija letos je tudi do konca napolnil ljubljanske Križanke.

Predprodajna mesta:
Hiša vstopnic (City Park), bencinski servisi Petrola, Kompasove poslovalnice, poslovalnice Big Banga,
Modri študentski servisi, blagajna Hale Tivoli in blagajna Križank.

Internetna prodaja; www.eventim.si, www.koncerti.net, www.vstopnice.com.
 
Cena vstopnic v predprodaji: 25,00 EUR.

V petek, 25. 12. 2009, na božično noč, bo ob 21.00 v ljubljanski Cvetličarni? končno nastopil Magnifico s Turbolentzo! Magnifico je eden največjih pop rock glasbenikov vseh časov v Sloveniji.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply