Made in Britain w. The Qemists

Ob 23.00, Mostovna, Nova Gorica

INTENSITY IN THE HOOD se na Novogoriški Mostovni premierno predstavljajo v težkem, a nič kaj okornem slogu. Drum&Bass sezono, ki bo bojda zelo vroča načenjajo s tujo velesilo. Ne, ne govorimo o Kitajski. V domače lože bodo s pomočjo dveh Ryanairovih letal uvozili pikantno robo, ki vsaj malo diši po Evropski domačnosti.

MADE IN BRITAIN je sinonim za kvalitetno in drago substanco. Kako tudi ne, če bo paradni konj večera zasedba THE QEMISTS (Ninja Tune) v dj set preobleki. Rokerji, ki jih je očaralo plesišče. Navdušeni nad elektronsko glasbo in enako zavzeti tako do igranja v živo kot ustvarjanja bitov na računalu.. Drum&Bass eksperti, ki verjamejo da njihovi zlomljeni biti zvenijo lepše pod težko kitarsko preobleko. Po debitantskem albumu >Join the Q< (2009) si skupina ni privoščila počitka. Po svetovnih odrih veselo razgraja z novo zgoščenko >Spirit In The System< (2010). Pri maksimalni glasnosti njihova fuzija žanrov veliko obeta.

Ker ena ni nobena, so na Mostovno privabili še nekaj severnoangleške svežine pod imenom KITCHA, ki predstavlja polovico dvojca NORTHERN LIGHTS (AudioWarfare) in zveni udarno. Čeprav poznamo severni predel Anglije predvsem po kislem vremenu, je talentiran dvojec iz Leedsa, ki trese zidove pod vzdevkom Northern Lights sigurno obsijan s soncem. Na Mostovni nas bo obiskala polovica izjemno zanimive produkcijske naveze, ki pridno kuje bite na računalniku od leta 2008.

Pozabili pa niso niti na najbol obiskano točko otočja – London. Iz velemesta prihaja še tretja tretjina našega uvoza, mlečnozobi, zagnani in vsekakor perspektivni DJ HASTE (Motion Sensor Records).

Brez skrbi, ker nam vsega res ni treba uvozit imamo za vas tudi nekaj domačice. Lokalne barve bo branil DAHOW (Hex, Elektrofolp), dobro poznani obalni drum&bass zanesenjak, iz sosednjega Trsta pa bo nekaj italijanskega pridiha zagotovil MAX KALI. Neizprosen rafal ostrih beatov je zagotovljen.

Intensity Corner:

THE QEMISTS dj set / (uk) / Ninja Tune
KITCHA/NORTHERN LIGHTS (uk) / AudioWarfare
DJ HASTE (uk) / Motion Sensor Records
DAHOW (slo) / Hex, Elektrofolp
MAX KALI (it)

Chill Out Corner:
SUSPECT (slo) / Intensity Ith.

INTENSITY IN THE HOOD se na Novogoriški Mostovni premierno predstavljajo v težkem, a nič kaj okornem slogu. Drum&Bass sezono, ki bo bojda zelo vroča načenjajo s tujo velesilo. Ne, ne govorimo o Kitajski. V domače lože bodo s pomočjo dveh Ryanairovih letal uvozili pikantno robo, ki vsaj malo diši po Evropski domačnosti. MADE IN BRITAIN je sinonim za kvalitetno in drago substanco. Kako tudi ne, če bo paradni konj večera zasedba THE QEMISTS (Ninja Tune) v dj set preobleki. Rokerji, ki jih je očaralo plesišče. Navdušeni nad elektronsko glasbo in enako zavzeti tako do igranja v živo kot ustvarjanja bitov na računalu.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply