Luka Pintar začel sezono s petnajstim mestom

Uvodno tekmo telemark smučarjev za svetovni pokal je v Nemškem Oberjochu dobil Eirik Rykhus. Luka Pintar je z dobro drugo vožnjo končal na petnajstem mestu, Žan Ribnikar pa na tridesetem.

V Oberjochu se je danes začela nova sezona svetovnega pokala v telemark smučanju. Na današnjem veleslalomu se je zmage veselil Norvežan Eirik Rykhus pred Švedom Mattiasom Wageniusom, tretji je bil Francoz Sven Lau.

Na zelo strmi in ledeni progi, ki velja za eno najtežjih v svetovnem pokalu  je sezono dobro začel tudi Luka Pintar, ki je v drugi vožnji pridobil pet mest in tekmo končal na 15. mestu. "Moram priznati, da sem s tem rezultatom zares zadovoljen. Kajti na progi, ki mi ne leži sem iz sebe potegnil maksimum in tekmo končal med 15 na svetu. Prvi tek mi smuča nikakor ni stekla, v drugem teku pa sem napadel in pridobil kar nekaj mest. Jutri na sprintu bom lahko nastopil razbremenjen kajti za mano je uspešen dan" je dejal Luka po tekmi.

Do prve točke v svetovnem pokalu je s 30. mestom prišel tudi mladi Žan Ribnikar, medtem ko sta Matija Liška in Tine Kolenc ostala brez uvrstitve. Jutri bo v Oberjochu na sporedu sprint za svetovni pokal.

Uvodno tekmo telemark smučarjev za svetovni pokal je v Nemškem Oberjochu dobil Eirik Rykhus. Luka Pintar je z dobro drugo vožnjo končal na petnajstem mestu, Žan Ribnikar pa na tridesetem. V Oberjochu se je danes začela nova sezona svetovnega pokala v telemark smučanju. Na današnjem veleslalomu se je zmage veselil Norvežan Eirik Rykhus pred Švedom Mattiasom Wageniusom, tretji je bil Francoz Sven Lau. Na zelo strmi in ledeni progi, ki velja za eno najtežjih v svetovnem pokalu je sezono dobro začel tudi Luka Pintar, ki je v drugi vožnji pridobil pet mest in tekmo končal na 15. mestu. Do prve točke v svetovnem pokalu je s 30. mestom prišel tudi mladi Žan Ribnikar, medtem ko sta Matija Liška in Tine Kolenc ostala brez uvrstitve. Jutri bo v Oberjochu na sporedu sprint za svetovni pokal.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply