Leeloojamais na prvem mestu MTV Adria Domačice

Skupina LeeLooJamais je pred kratkim v sodelovanju s KN Production posnela atraktiven videospot za skladbo »Still I Try«, ki za konec letošnjega leta najavlja prihajajočo ploščo. Skladba, ki se že prebija na vrhove vseh top lestvic, tako radijskih kot televizijskih, je s pomočjo gledalcev izglasovana na prvo mesto na »Domačici«, lestvici MTV Adria, ki zajema celotno območje nekdanje Jugoslavije! Aktualno lestvico lahko spremljate na internetni povezavi: www.mtv.si/lestvice/domacica, kjer lahko še naprej glasujete za njih.

Spomnimo, da je bila skupina LeeLooJamais že dvakrat nominirana za nagrado MTV European Music Awards (leta 2005 v Lizboni in 2008 v Liverpoolu) kot »Best Act on MTV Adria«.

V videu med drugim nastopa tudi plesna skupina Maestro, širši javnosti znana iz TV showa »Slovenija ima talent«, poleg njih pa se v videospotu pojavi tudi DJ Paul Blaze, ki je sicer uradni DJ za svetovno zvezdo 50 Cent, dela za G-Unit in je delal z The Game.

Skupina LeeLooJamais je na slovensko glasbeno prizorišče vstopila leta 2001 z debitatskim albumom »Pod vplivom«. Tedaj je bil kvartet na čelu z izjemno pevko Laro Love ter bogatim zvokom saksofona in klaviatur nekaj povsem svežega in drugačnega od vseh obstoječih glasbenih skupin na slovenski sceni. Ta nepredvidljiva mešanica jazza, rocka, popa in funka je prepričala tudi največje skeptike, ki so se vsi strinjali, da je Slovenija z Leeloojamais dobila prvovrstno skupino. Že vse od začetka pa je znano dejstvo, da je Leeloojamais skupina, ki jo mora vsak videti v živo na koncertu.

Njihova druga plošča »Nextasy« je bila posneta v lastnem studiu Štala. Plošča je navrgla eno največjih uspešnic skupine, skladbo »Ne zameri mi«, kjer so sodelovali z hip-hop umetnikom Lord Leftyjem iz Nizozemske. Videospot za enega največjih hitov leta 2004 se je vrtel tudi na lestvici »World Chart Express« na MTVju. Za svež in moderen zvok plošče »Nextasy« je bila odgovorna produkcijska ekipa Club & Vehicle production na čelu z mojstrom klaviatur Rokom Lopatičem, Ivom Rimcem in Lovrom Ravbarjem. Ta čudovita zmes jazza, funka, hip-hopa in r’n’b-ja je prepičala ne le kritikov in glasbenih kolegov, temveč tudi poslušalce in oboževalce skupine, ki so bili nad novim in urbanim zvokom LeeLooJamais navdušeni. Lani je iz skupine LeeLooJamais odšel bobnar Ivo Rimc, skupina pa samostojno nadaljuje svojo glasbeno pot.

Kot  ekipa Club & Vehicle production so producirali še nekaj drugih glasbenih izvajalcev v Sloveniji in bivši Jugi (E.N.I., Nina Osenar). V letu 2008 so tako prejeli nominacijo za hrvaško glasbeno nagrado »Porin 2008« za najboljšo produkcijo pop albuma za skupino E.N.I.

LEELOOJAMAIS SO:
Lara Love – vokal
Lovro Ravbar – saksofon
Rok Lopatič – klaviature
Jernej Trobentar – kitare

DISKOGRAFIJA:
Pod vplivom (2001)
Nextsy (2004)
Country Club Music (2007)

Skupina LeeLooJamais je pred kratkim v sodelovanju s KN Production posnela atraktiven videospot za skladbo »Still I Try« (v prevodu: »Še vedno poskušam«), ki za konec letošnjega leta najavlja prihajajočo ploščo. Skladba, ki se že prebija na vrhove vseh top lestvic, tako radijskih kot televizijskih, je s pomočjo gledalcev izglasovana na prvo mesto na »Domačici«, lestvici MTV Adria, ki zajema celotno območje nekdanje Jugoslavije! Aktualno lestvico lahko spremljate na internetni povezavi: www.mtv.si/lestvice/domacica, kjer lahko še naprej glasujete za njih. Spomnimo, da je bila skupina LeeLooJamais že dvakrat nominirana za nagrado MTV European Music Awards (leta 2005 v Lizboni in 2008 v Liverpoolu) kot »Best Act on MTV Adria«. V videu med drugim nastopa tudi plesna skupina Maestro, širši javnosti znana iz TV showa »Slovenija ima talent«, poleg njih pa se v videospotu pojavi tudi DJ Paul Blaze, ki je sicer uradni DJ za svetovno zvezdo 50 Cent, dela za G-Unit in je delal z The Game. Skupina LeeLooJamais je na slovensko glasbeno prizorišče vstopila leta 2001 z debitatskim albumom »Pod vplivom«. Tedaj je bil kvartet na čelu z izjemno pevko Laro Love ter bogatim zvokom saksofona in klaviatur nekaj povsem svežega in drugačnega od vseh obstoječih glasbenih skupin na slovenski sceni. Ta nepredvidljiva mešanica jazza, rocka, popa in funka je prepričala tudi največje skeptike, ki so se vsi strinjali, da je Slovenija z Leeloojamais dobila prvovrstno skupino. Že vse od začetka pa je znano dejstvo, da je Leeloojamais skupina, ki jo mora vsak videti v živo na koncertu. Njihova druga plošča »Nextasy« je bila posneta v lastnem studiu Štala. Plošča je navrgla eno največjih uspešnic skupine, skladbo »Ne zameri mi«, kjer so sodelovali z hip-hop umetnikom Lord Leftyjem iz Nizozemske. Videospot za enega največjih hitov leta 2004 se je vrtel tudi na lestvici »World Chart Express« na MTVju. Za svež in moderen zvok plošče »Nextasy« je bila odgovorna produkcijska ekipa Club & Vehicle production na čelu z mojstrom klaviatur Rokom Lopatičem, Ivom Rimcem in Lovrom Ravbarjem. Ta čudovita zmes jazza, funka, hip-hopa in r’n’b-ja je prepičala ne le kritikov in glasbenih kolegov, temveč tudi poslušalce in oboževalce skupine, ki so bili nad novim in urbanim zvokom LeeLooJamais navdušeni. Lani je iz skupine LeeLooJamais odšel bobnar Ivo Rimc, skupina pa samostojno nadaljuje svojo glasbeno pot. Kot ekipa Club & Vehicle production so producirali še nekaj drugih glasbenih izvajalcev v Sloveniji in bivši Jugi (E.N.I., Nina Osenar). V letu 2008 so tako prejeli nominacijo za hrvaško glasbeno nagrado »Porin 2008« za najboljšo produkcijo pop albuma za skupino E.N.I. LEELOOJAMAIS SO: Lara Love – vokal Lovro Ravbar – saksofon Rok Lopatič – klaviature Jernej Trobentar – kitare DISKOGRAFIJA: Pod vplivom (2001) Nextsy (2004) Country Club Music (2007)


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply