League of Legends

Slovenski League of Legends talenti, ki bodo oblikovali leto 2019
Ste že slišali za Nemesisa, Crownshota in prmka? Čas je, da spoznate mlade slovenske talente LOL sveta.
Slovenci na mednarodni sceni profesionalnih igralcev videoiger že dolgo nismo več nepoznani. Svojega predstavnika smo imeli v igri Heroes of the Storm, v League of Legends je Mikyx eden najboljših (če ne najboljši) supportov v Evropi in pred nedavnim se je veliki evropski organizaciji pridružil tudi Fornite igralec Tohaj
Vsako leto ob koncu sezone navijači nestrpno pričakujejo, kakšne ekipe bodo sestavile e-športne organizacije in se sprašujejo, ali bo njihov najljubši igralec ostal v najboljši ekipi, ali pa se bo morda pridružil ekipi največjih rivalov.
League of Legends European Championship (LEC), novo ime in franšiza, ki sta nadomestila nekdanji European League of Legends Champion Series, bo s prvo sezono nastopil 18. januarja 2019. V LEC-u ima svoje mesto deset najboljših ekip iz cele Evrope, ki se v dveh sezonah borijo za naslov evropskega prvaka, s katerim si prislužijo tudi uvrstitev na svetovnem prvenstvu.
Ponovno bomo lahko spremljali igralce pod okriljem največjih evropskih organizacij G2 Esports in Fnatic, vračajo se tudi lanske ekipe Schalke 04Misfits GamingVitality in Splyce, seveda z nekoliko spremenjenimi postavami. Na novo pa bodo nastopile ekipe RogueSK Gaming in Excel Esports.
V letu 2019 bomo Slovenci dobili še dodatne okrepitve. Katere nove talente bomo torej lahko spremljali?
Tim ‘Nemesis’ Lipovšek – Fnatic (LEC)

Posted

in

by