Kranjska Gora: Še 30 dni do EP v spustu z gorskimi kolesi

Čez natanko mesec dni bo pod Vitrancem vrhunec prvega kolesarskega evropskega prvenstva na slovenskih tleh: Hit Evropskega prvenstva v spustu z gorskimi kolesi v Kranjski Gori. Danes so prireditelji prvenstvo predstavili na konferenci za novinarje.

Prvenstvo v tej vznemirljivi gorskokolesarski disciplini pod okriljem Evropske kolesarske zveze (UEC) in Mednarodne kolesarske zveze (UCI) bodo v Kranjski Gori izvedli tako za državne reprezentante v mladinskih in članskih kategorijah, ki se bodo za naslove evropskih prvakov merili v nedeljo 14. junija, kot za posameznike v veteranskih kategorijah, ki bodo na nekaj krajši progi dirkali dan prej.

Na prvenstvu pričajkujejo blizu 300 športnikov iz številnih evropskih držav. Dobro udeležbo jamči tudi dirka svetovnega pokala, ki bo teden dni pozneje v Mariboru. Še teden pozneje pa bo mesec velikih gorskokolesarskih prireditev v Sloveniji zaključilo evropsko prvenstvo v disciplini štirikros v Ajdovščini.

Pod Vitrancem bodo na svoj račun prišli tudi domači reprezentantje, ki progo vsaj deloma poznajo z domačih pokalnih dirk. A na doslej znani progi s štartom na vrhu kolesarskega parka ob zgornji postaji sedežnice Vitranc 1 bodo nastopali le veterani. Za člane in mladince bo tokrat daljša s štartom pod zgornjo postajo štirisedežnice Podkoren. Dolga bo približno 2400 metrov z višinsko razliko 450 metrov.

Gostitelji Hit Alpinea bodo v času prvenstva poskrbeli za obilico spremljevalnih prireditev. Vrhunca bosta petkova povorka reprezentant s slovesno otvoritvijo in koncertom skupine Billysi ter sobotna večerna zabava s skupinami The 80’s Band, Candle with Hair in Arizona Band. Vsi koncerti bodo v ciljnem prostoru pri gostilni Oštarija.

Aleš Topolšek, direktor Hit Alpinea in predsednik organizacijskega odbora prvenstva je poudaril da v zimskem obdobju v Kranjski Gori že dalj časa uspešno združujejo šport in zabavo, v zadnjem času pa tudi v poletnem obdobju , ko je v ospredju kolesarstvo. Od prvenstva veliko pričakujemo, saj je lepo vabilo tudi ljubiteljskim gorskim kolesarjem in dobra promocija za Kranjsko Goro. "

Župan občine Kranjska Gora in član organizacijskega odbora Jure Žerjav pa je dodal: "V zadnjih letih Kranjska Gora postaja vedno bolj kolesarska turistična destinacija. Z izgradnjo daljinske kolesarske povezave od Mojstane do Trbiža in naprej do Avstrije bo Kranjska Gora vse bolj zanimiva ne le za enodnevne kolesarske obiskovalce in za tiste, ki tu bivajo več dni ampak tudi za kolesarske popotnike. Ob tem tako kot pozimi z vrhunskimi prireditvami skušamo doseči prepoznavnost v svetu, tudi z evropskim prvenstvom v spustu."

Vstop na vsa tekmovanja in spremljevalne prireditve prvenstva bo prost. V neposrednem prenosu bosta nedeljsko člansko dirko prenašala druga sporeda Eurosporta in Šport TV.

Petek, 12. junij

09.00-12.00 Trening za kategorije masters (sedežnica Vitranc I)
12.00-15.45 Trening za kategorije mladinci in elite (sedežnici Podkoren in Vitranc I)
16.00 Nastop na čas za kategorije masters za vrstni red štarta na dirki
19.00 Povorka reprezentanc (od hotela Kompas do Trga pred cerkvijo)
19.30 Otvoritvena slovesnost prvenstva (Trg pred cerkvijo)

Sobota, 13. junij
8.00-10.30 Trening za kategorije mladinci in elite (sedežnici Podkoren in Vitranc I)
10.30-11.45 Trening za kategorije masters (sedežnica Vitranc I)
12.00 Nastop na čas za kategorije mladinci in elite za vrstni red štarta na dirki
14.30 Evropsko prvenstvo v spustu za kategorije masters

Nedelja, 14. junij
8.00-10.30 Trening za kategorije mladinci in elite (sedežnici Podkoren in Vitranc I)
11.00-15.00 Evropsko prvenstvo v spustu za kategorije mladinke, mladinci, članice, člani
13.15-15.00 Prenos na Eurosport 2 in Šport TV – Š 2
15.15 Razglasitve zmagovalcev EP mladinci in elite (ciljni prostor)

Prvenstvo pod okriljem Evropske kolesarske zveze (UEC) in Mednarodne kolesarske zveze (UCI) prireja Fun bike park Kranjska Gora v sodelovanju s Hitom Alpineo, LTO Kranjska Gora, občino Kranjska Gora, RTC Žičnice Kranjska Gora, Kolesarsko zvezo Slovenije in mtb.si.

Od 12. do 14. junija v Kranjski Gori Hit Evropsko prvenstvu v spustu z gorskimi kolesi za člane, mladince in veterane. Spremljevalni spored z otvoritvijo in koncerti glasbenih skupin. Neposredni prenos dirke članov na Eurosportu in Šport TV.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply