Kranjčani zmagali na Red Bull Open Ice 2011

Na Rakitni je, ob odličnem vremenu za gledalce in nekoliko pretoplem za hokejiste, na slovenskem turnirju Red Bull Open Ice slavila ekipa iz Kranja. Na hudo »zgaranem« ledu si je tako priborila vozovnico na finalni turnir v Minneapolisu, ZDA.

Kdor je tokrat hotel zmagati, je moral biti pravi prijatelj jezerskega hokeja. Razmere so bile namreč tako zahtevne, da je večini ekip že na polovici zmanjkalo sape in le tisti, ki so se borili povsem do konca, so lahko uspeli. Ob plus 12 stopinjah celzija je bil čudež že to, da je led zdržal. To, v kakšnem stanju, je bilo drugotnega pomena, so pa organizatorji, tudi s pomočjo dveh polno opremljenih potapljačev, ves čas skrbno nadzorovali njegovo trdnost. Če je dopoldan površina še omogočala kolikor toliko normalno drsanje, je popoldan vse skupaj bolj spominjalo na razrit peskovnik, okoli rakiškega jezera pa so nekateri že pohajkovali v kratkih rokavih. Plošček po razritih igriščih ni več lepo drsel, rezila drsalk pa so se hitro zarila v mehak led in povzročila prenekateri nepričakovan padec. A za vse so bile razmere enake in ker gre za hokej na naravnem ledu, je bilo pač tako, kot je narava hotela. Kljub temu, da so pridni fantje v vlogah nožno gnanih »rolb«, ob čiščenju ledu dali prav vse od sebe.

Zmagali so nedvomno najboljši med prijatelji hokeja, s poplnoma pravim imenom: DPH (Društvo Prijateljev Hokeja). Fantje iz Kranja so namreč v finalu, ki ga je pomagal soditi mojster ploščka Dejan Kontrec, z visokih 7 proti 1 nadigrali Veterane. A razlika zavaja, slednji pač niso bili kar tako in so si nastop v finalu pošteno prigarali. Pri tem so na poti izločili tudi ekipe s pol mlajšimi zasedbami. Dobra tehnika in izkušnje so namreč pri jezerskem hokeju in pravilih, ki ne dovoljujejo grobe in preveč agresivne igre, lahko odločilen adut. Na koncu jim je morda zmanjkalo le malo sape.

Na turnirju je nastopilo 32 ekip, zmagovalci pa so si priigrali nastop na finalnem turnirju v ZDA, 26. februarja v Minneapolisu. Tam bodo Slovenijo zastopali med 32 ekipami iz 16 držav, pred odhodom v ZDA pa bodo lahko opravili tudi pripravljalni trening s hokejisti Olimpije.

V polfinalu so bili DPH boljši od HK Vrhpolje, proti Veteranom pa so klonili Hell Boys.

Na Rakitni je, ob odličnem vremenu za gledalce in nekoliko pretoplem za hokejiste, na slovenskem turnirju Red Bull Open Ice slavila ekipa iz Kranja. Na hudo »zgaranem« ledu si je tako priborila vozovnico na finalni turnir v Minneapolisu, ZDA. Kdor je tokrat hotel zmagati, je moral biti pravi prijatelj jezerskega hokeja. Razmere so bile namreč tako zahtevne, da je večini ekip že na polovici zmanjkalo sape in le tisti, ki so se borili povsem do konca, so lahko uspeli. Ob plus 12 stopinjah celzija je bil čudež že to, da je led zdržal. To, v kakšnem stanju, je bilo drugotnega pomena, so pa organizatorji, tudi s pomočjo dveh polno opremljenih potapljačev, ves čas skrbno nadzorovali njegovo trdnost. Če je dopoldan površina še omogočala kolikor toliko normalno drsanje, je popoldan vse skupaj bolj spominjalo na razrit peskovnik, okoli rakiškega jezera pa so nekateri že pohajkovali v kratkih rokavih. Plošček po razritih igriščih ni več lepo drsel, rezila drsalk pa so se hitro zarila v mehak led in povzročila prenekateri nepričakovan padec. A za vse so bile razmere enake in ker gre za hokej na naravnem ledu, je bilo pač tako, kot je narava hotela. Kljub temu, da so pridni fantje v vlogah nožno gnanih »rolb«, ob čiščenju ledu dali prav vse od sebe. Zmagali so nedvomno najboljši med prijatelji hokeja, s poplnoma pravim imenom: DPH (Društvo Prijateljev Hokeja). Fantje iz Kranja so namreč v finalu, ki ga je pomagal soditi mojster ploščka Dejan Kontrec, z visokih 7 proti 1 nadigrali Veterane. A razlika zavaja, slednji pač niso bili kar tako in so si nastop v finalu pošteno prigarali. Pri tem so na poti izločili tudi ekipe s pol mlajšimi zasedbami. Dobra tehnika in izkušnje so namreč pri jezerskem hokeju in pravilih, ki ne dovoljujejo grobe in preveč agresivne igre, lahko odločilen adut. Na koncu jim je morda zmanjkalo le malo sape. Na turnirju je nastopilo 32 ekip, zmagovalci pa so si priigrali nastop na finalnem turnirju v ZDA, 26. februarja v Minneapolisu. Tam bodo Slovenijo zastopali med 32 ekipami iz 16 držav, pred odhodom v ZDA pa bodo lahko opravili tudi pripravljalni trening s hokejisti Olimpije. V polfinalu so bili DPH boljši od HK Vrhpolje, proti Veteranom pa so klonili Hell Boys.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply