Kranfest 2010

Kranfest s Kranjsko nočjo je najbolj množična poletna prireditev na Gorenjskem, ki privablja obiskovalce že 28 let. Na več kot desetih prizoriščih ponuja glasbene ter športne dogodke, gledališke predstave in animacijski program na vsakem koraku za obiskovalce vseh generacij. Tudi na letošnji zadnji vikend v juliju bo Kranjska noč prinesla obilo zabave in kulturnih doživetij.

Prvi večer, 30. julija, bodo za dogajanje na največjem prizorišču na Slovenskem trgu poskrbeli nastopi priznanih glasbenikov. Na Glavnem trgu, “stičišču kultur”, se bodo tudi letos na stojnicah in z nastopajočimi gosti predstavila številna prijateljska in pobratena mesta Mestne občine Kranj. Za različne okuse pa bodo od Maistrovega trga do Pungerta poskrbeli številni koncerti in animacijski nastopi različnih žanrov in zvrsti.
 
Sobotno dopoldne, 31. julija, bo v znamenju že drugega Kranjskega semnja z nastopi glasbenikov in plesnih skupin, ter odmevnim družabnim dogodkom, na katerem bodo znani Kranjčani pražili krompir. V sodelovanju z Gorenjskim muzejem bomo predstavili izdelovalce domače in umetnostne obrti, obiskovalci pa se bodo lahko preizkusili v oblikovanju klobukov in izdelkov iz gline. Večerni program pa bo poskrbel, da se bo v mestu našlo za vsakogar nekaj.
 
Na Pungertu bo tudi letos potekal izjemno priljubljen in obiskan otroški Kranfest z različnimi delavnicami in bogatim animacijskim programom. Prav tako pa bodo lahko najmlajši obiskali deželo škrata Krančka v rovih pod starim Kranjem.
 
Prireditev bo tudi letos gostila najboljše odbojkarje na mivki, med katerimi bomo dobili državnega prvaka v odbojki na mivki v ženski in moški kategoriji. Ker gre za edini tovrstni turnir, ga bo tudi letos mogoče spremljati preko malih zaslonov.

Kranfest s Kranjsko nočjo je najbolj množična poletna prireditev na Gorenjskem, ki privablja obiskovalce že 28 let. Na več kot desetih prizoriščih ponuja glasbene ter športne dogodke, gledališke predstave in animacijski program na vsakem koraku za obiskovalce vseh generacij. Tudi na letošnji zadnji vikend v juliju bo Kranjska noč prinesla obilo zabave in kulturnih doživetij. Prvi večer, 30. julija, bodo za dogajanje na največjem prizorišču na Slovenskem trgu poskrbeli nastopi priznanih glasbenikov. Na Glavnem trgu, “stičišču kultur”, se bodo tudi letos na stojnicah in z nastopajočimi gosti predstavila številna prijateljska in pobratena mesta Mestne občine Kranj. Za različne okuse pa bodo od Maistrovega trga do Pungerta poskrbeli številni koncerti in animacijski nastopi različnih žanrov in zvrsti.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply