Koširju bron na Olimpijadi

Deskarji in deskarke so se v snežnem parku Phoenix spopadli za olimpijska odličja na paralelnem veleslalomu. V kvalifikacijah je odlično nastopil Žan Košir in postavil drugi čas, v izločilne boje pa sta se 15. in 16. časom voženj uvrstila tudi Gloria Kotnik in Tim Mastnak. Rok Marguč je osmino finala zgrešil le za stotinko sekunde in tako zasedel 17. mesto.

Kotnikova se je v nadaljevanju pomerila z Rusinjo Aleno Zavarzino in ciljno črto prečkala 3 stotinke kasneje, Švicar Nevin Galmarini pa je nato premagal Mastnaka. Košir se je v četrtfinale uvrstil brez težav, saj je z veliko prednostjo ugnal domačega predstavnika Kima Sangkyuma.

Našemu deskarju je premoč nato priznal še Nemec Stefan Baumeister, v polfinalu pa je Žan le za stotinko zaostal za Sangho Leejem iz Južne Koreje. V malem finalu je nato znova prikazal vrhunski nastop, premagal Francoza Sylvaina Dufourja in tako osvojil bronasto odličje.

Galmarini je na koncu prišel do naslova prvaka, kot tudi Čehinja Ester Ledecka, ki je v boju za zlato premagala Nemko Selino Joerg. Bronasto medaljo je osvojila Nemka Ramona Theresia Hofmeister.

Rezultati

Vir: sloski


Posted

in

by