KoRn na festivalu Exit!

Popularna ameriška metal rock skupina KoRn bo na glavenem odru festivala Exit nastopila v petek, 10. julija. KoRni imajo za sabo več kot 30 milijonov prodanih albumov in dve nagradi grammy, trenutno pa so na svetovni turneji, ki so jo poimenovali Escape From The Studio.

Začetniki nu-metal scene trenutno delajo na devetem studijskem albumu, o katerem je frontman Jonathan Davis povedal: „Preprosto KoRn – vokali, bas, kitare in bobni. Z novim albumom smo se vrnili k našim začetkom. K sodelovanju smo namreč povabili Rossa Robinsona, ki se je kot producent podpisal pod naša prva dva albuma“.

Bend poleg Jonathana trenutno sestavljajo še trije člani, in sicer kitarist James „Munky“ Shaffer, basist Reginald „Fieldy“ Arvizu in bobnar Ray Luzier, ki je član benda od leta 2007. Njihov prvi bobnar David Silveira jih je zaradi družinskih razlogov zapustil leta 2006, leto kasneje pa se je za solistično kariero odločil tudi takratni kitarist Brian „Head“ Welch.

Skupina KoRn je nastala leta 1993 v kalifornijskem mestu Bakersfield. Istega leta so posneli demo Neidermeyer’s Mind in se v času, ko je prevladoval grunge rock, podali v lov za glasbeno založbo. Inovativnost in potencial je v njih videl Epic records, za katerega so posneli debitantski album, ki se je uvrstil med sto albumov na ameriški top lestvici. Bend se je zatem odpravil na turnejo z Marilynom Mansonom, kmalu za tem pa so že prejeli prvo nominacijo za grammyja, in sicer v kategoriji za najboljši metal nastop.

Njihov naslednji album Life Is Peachy se je že v prvem tednu prodaje povzpel na tretje mesto Billboardove lestvice in jim prinesel novo grammy nominacijo in svetovno slavo. Četrti album Issues iz leta 1999 je ponovil uspeh prvih treh. V prvem tednu so prodali 573.000 izvodov in se istega leta pojavili v nanizanki South Park.

KoRn trenutno snemanjo deveti studijski album in imajo potrjenih 26 koncertnih datumov v ZDA. Junija se odpravljajo še na evropski del turneje. Na Download festivalu bodo nastopili s Faith No More, videti pa jih bo mogoče tudi na festivalih Rock Am Ring, Rock Im Park in Graspop Metal Meeting.

V petek, 10. julija, bodo prvič nastopili tudi v Srbiji, in sicer na glavnem odru festivala Exit. V enem od intervjujev je pevec Jonathan razkril: „Vedno, ko koncertiramo nekje, kjer še nismo, preigravamo naše največje uspešnice. To je namreč tisto, kar želijo ljudje slišati“.

Letošnji festival Exit, na katerem bodo nastopili Arctic Monkeys, KoRn, Kraftwerk, Moby, Madness, Carl Cox, Richie Hawtin, Sasha, Fabio & Grooverider in številni drugi, bo na več kot 20-ih festivalskih odrih, potekal od 9. do 12. julija na Petrovaradinski trdnjavi, v Novem Sadu.

Vstopnice za 10. Exit že v prodaji
Prodaja vstopnic za Exit 09, ki bo potekal od 9. do 12. julija 2009 v Novem Sadu se zaključi 4. julija 2009!

CENE VSTOPNIC!  
Promocijska cena v predprodaji
Predprodajna promocijska cena vstopnic v Sloveniji znaša 69€ za vse dni festivala. Redna prodajna cena vstopnic znaša 111€. Svetujemo, da svojo vstopnico rezervirate pravočasno in privarčujete.
Prodajna cena
Cena vstopnic, ki bodo na prodaj pred začetkom festivala bo 111 €. Vstopnice so na voljo do razprodaje.

CENA KAMPA
Za nastanitev v kampu, za vse 4 dni festivala, boste odšteli 25 €.  

PRODAJNO MESTO  
Supra Travel (www.supratravel.si) je ekskluzivno prodajno mesto festivala EXIT v Sloveniji.

NAMESTITVE
Supra Travel (www.supratravel.si) vam poleg vstopnic za festival in opcij prevoza ponuja tudi največjo izbiro namestitev med festivalom Exit 09 po najugodnejših cenah. Izberite svojo namestitev v hostlu ali kakovostnem hotelu.
Več informacij na www.exitfest.org in www.supratravel.si.

Popularna ameriška metal rock skupina KoRn bo na glavenem odru festivala Exit nastopila v petek, 10. julija. KoRni imajo za sabo več kot 30 milijonov prodanih albumov in dve nagradi grammy, trenutno pa so na svetovni turneji, ki so jo poimenovali Escape From The Studio.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply