Kopališče Kolezija bo od 2011 Center zdravja in dobrega počutja

Z izbrano arhitekturno rešitvijo bo kopališče Kolezija tudi programsko posodobljeno. Pridobljen bo nov pokriti 25-metrski bazen, prostori za savne, fitnes, športna dvorana, restavracija in parkirna hiša. MOL bo v kratkem pričela z iskanjem zasebnih partnerjev, ki bodo sofinancirali investicijo vredno 14 milijonov evrov v javno-zasebnem partnerstvu.

»Pri izboru arhitekturne rešitve za kopališče Kolezija strokovna komisija ni imela lahkega dela, saj je izbirala med 43 prispelimi rešitvami. Strokovna komisija je pri izboru posebno pozornost namenila umestitvi objekta v prostor, funkcionalni zasnovi, oblikovanju, tehničnim rešitvam ter ekonomičnosti in energetski varčnosti. Prvo nagrajena arhitekturna rešitev arhitektov Ravnikar – Potokar je bila izbrana soglasno, saj je najbolje podala rešitve, ki so ustrezale merilom.« Tako pravi načelnik Oddelka za šport pri MOL Marko Kolenc, ki še trdi, da bo investicija javno-zasebna in da bo MOL vanjo vložil objekt in še pet milijonov evrov.
 
Center bo predvidoma odprt v letu 2011.

»Pri izboru arhitekturne rešitve za kopališče Kolezija strokovna komisija ni imela lahkega dela, saj je izbirala med 43 prispelimi rešitvami. Strokovna komisija je pri izboru posebno pozornost namenila umestitvi objekta v prostor, funkcionalni zasnovi, oblikovanju, tehničnim rešitvam ter ekonomičnosti in energetski varčnosti. Prvo nagrajena arhitekturna rešitev arhitektov Ravnikar – Potokar je bila izbrana soglasno, saj je najbolje podala rešitve, ki so ustrezale merilom.« Tako pravi načelnik Oddelka za šport pri MOL Marko Kolenc, ki še trdi, da bo investicija javno-zasebna in da bo MOL vanjo vložil objekt in še pet milijonov evrov. Z izbrano arhitekturno rešitvijo bo kopališče Kolezija tudi programsko posodobljeno. Pridobljen bo nov pokriti 25-metrski bazen, prostori za savne, fitnes, športna dvorana, restavracija in parkirna hiša. MOL bo v kratkem pričela z iskanjem zasebnih partnerjev, ki bodo sofinancirali investicijo vredno 14 milijonov evrov v javno-zasebnem partnerstvu. Center bo predvidoma odprt v letu 2011. Arhitekturne rešitve si še do 13. oktobra lahko ogledate na razstavi v osrednjem atriju Mestne hiše.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply