Koncert CASPIAN in EMPHASIS @ MIKK Murska Sobota

Caspian so petčlanski instrumentalni rock kolektiv iz mesta Beverly, Massachusetts.

Leta 2003 ustanovljeni, za sabo beležijo zelo odmeven EP »You Are the Conductor« in prvi dolgometražni izdelek LP »The Four Trees« za Dopamine records, ki so ga nekateri spletni glasbeni magazini proglasili za najboljšo ploščo leta 2007.

Kvaliteta skupine leži v odmaknjenosti od klasičnih post-rosk postulatov, vključevanje ambientalne sofisticiranosti Eluvium ali pa Briana Ena in silovitih izbruhov na sledi post metalcev Isis in Tool, kanadskih bratov Explosions In The Sky ali pa povezanost s subtilnostjo islandskih Sigur Ros in francoskih M83.

Skupina, ki je korak pred vstopom v prvo ligo ameriških bendov in se bo ustavila ta petek pri nas v MIKKu na edinem koncertu v Sloveniji in prostorih ex-YU nasploh, zato nikakor ne zamudite te fantastične priložnosti!

Kot predskupina bo nastopil mlad bend iz soseščine Emphasis, ki smo jih letos poleti imeli priložnost videti na ACT festu v Čakovcu in so nas navdušili.

ob 21.30

Vstopnina: 3€

Caspian so petčlanski instrumentalni rock kolektiv iz mesta Beverly, Massachusetts. Leta 2003 ustanovljeni, za sabo beležijo zelo odmeven EP »You Are the Conductor« in prvi dolgometražni izdelek LP »The Four Trees« za Dopamine records, ki so ga nekateri spletni glasbeni magazini proglasili za najboljšo ploščo leta 2007.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply