Kolektiv Narobov prejel še eno mednarodno nagrado.

Predstava Klic Kolektiva Narobov iz ljubljanskega KUD France Prešeren je prejela prvo nagrado mednarodnega festivala Impronale v Halleju v Nemčiji. Vrhunske improvizacijske spretnosti, drznost poigravanja s principi gledališke improvizacije in izrazit lasten vizualen in vsebinski stil so botrovali k navdušenju občinstva. To je drugo mednarodno priznanje Kolektivu Narobov v letošnjem letu, februarja so osvojili prvo mesto na mednarodnem festivalu impro gledališča v Zürichu.

Med 2. in 5. decembrom je v mestu Halle v Nemčiji potekal 8. mednarodni festival improvizacijskega gledališča Impronale. Tam je gostoval tudi Kolektiv Narobov (KUD France Prešeren) s predstavo Klic. Festival Impronale podeljuje nagrado občinstva Improkal in sicer s poudarkom na izvirnosti ideje in kvaliteti izvedbe novih uporab gledališke improvizacije. Snovalki predstave in performerki Sonja Vilč in Maja Dekleva Lapajne sta skozi mozaik monoloških, gibalnih in vokalnih tehnik uprizorili fragmente življenj naključnih imen iz telefonskih imenikov. Klic je predstava, ki temelji na (ne)mogoči želji potopiti se – vsaj za trenutek – v življenja ljudi, ki jih ne bomo nikoli srečali, in hkrati spoznanje, da je izkušnja drugega (tako kot improvizacija sama po sebi) lahko le projekcija samega sebe v nov čas in nov prostor.

Vsako leto programsko vodstvo festivala nominira 6 predstav – tokrat so gledališča prihajala iz Belgije, Francije, Nemčije in Slovenije – zadnja odločitev o zmagovalcu pa je prepuščena občinstvu. Kolektiv Narobov je Improkal že prejel leta 2007 za predstavo De.Kons, z letošnjo nagrado pa postal edino gledališče, ki je nagrado prejelo dvakrat.

Leto 2011 bo za Kolektiv Narobov ponovno izredno mednarodno. S predstavami Klic, Le Grand Big Tour (with cheese) in Tok-tok! bodo Narobovci gostovali v Švici ( Bern , Winterthur , Basel , Zürich), v Franciji ( Brest ), v Nemčiji (Freiburg, Köln, Halle , Berlin) in v Gruziji (Tbilisi). Na domačih odrih pa bodo med drugim uprizorili 10. jubilejno Improvizijo, spektakularno glasbeno-gledališko parodijo Evrovizije, jeseni pa nas čaka posebna izdaja Golega odra, mednarodnega festivala impro gledališča, prav tako 10. po vrsti. V okviru le-tega bo premierno uprizorjena nova narobovska produkcija, predstava FM.

Predstava Klic Kolektiva Narobov iz ljubljanskega KUD France Prešeren je prejela prvo nagrado mednarodnega festivala Impronale v Halleju v Nemčiji. Vrhunske improvizacijske spretnosti, drznost poigravanja s principi gledališke improvizacije in izrazit lasten vizualen in vsebinski stil so botrovali k navdušenju občinstva. To je drugo mednarodno priznanje Kolektivu Narobov v letošnjem letu, februarja so osvojili prvo mesto na mednarodnem festivalu impro gledališča v Zürichu. Med 2. in 5. decembrom je v mestu Halle v Nemčiji potekal 8. mednarodni festival improvizacijskega gledališča Impronale. Tam je gostoval tudi Kolektiv Narobov (KUD France Prešeren) s predstavo Klic.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply