Kjara’s Dance Project

Ob 20.uri, Cankarjev dom, Ljubljana

Kjara’s Dance Project (krajše KDP) je nov moderni plesni projekt za mlade plesalce, ki ga je ustanovila dolgoletna in izkušena koreografinja Kjara Starič. V plesnem prostoru je aktivna že 11 let, med drugim je lani že 6. leto koreografirala za Gala baletni večer DBUS-a in del večera Urbanobalet za SNG Opera in Balet Ljubljana.

Ideja KDP-ja je, da mladim, talentiranim plesalcem po zaključenem šolanju ni potrebno oditi v tujino in tako lahko svoje sanje živijo v Sloveniji. Konec novembra je potekala avdicija,   katere se je udeležilo okoli 30 perspektivnih plesalcev. Med njimi je bilo izbranih več od predvidenega števila plesalcev, kar dokazuje, da je mladih, dobrih plesalcev v Sloveniji res veliko.

Prvi projekt plesne skupine Kjara’s Dance Project je plesna predstava ODTISI. Premiera uprizoritev bo 5. Marca ob 20. uri  v Linhartovi dvorani  Cankarjevega doma.

Predstava je sestavljena iz treh delov: dve točki bo koreografirala Kjara Starič, eno koreografijo pa bo ustvaril priznani ameriški koreograf Christopher Huggins, ki bo obenem med 19. in 24. februarjem imel tudi plesne delavnice odprtega tipa v prostorih plesne šole Vija vaja na Rudniku v Ljubljani.

Plesalke:Kaja Lin Jagodič Avguštin, Liza Šimenc, Katarina Čegovnik, Ana Jenček, Emanuela Senjor, Kaja Vidanovski, Kristina Kolle, Maja Sonc, Sara Mlakar, Simona Kočar, Tamara Polanc, Gaja Lužnik.

Kostumografija in scenografija: Almina Duraković
Oblikovanje luči: Andrej Hajdinjak
Vizualna podoba: Anja Humljan
 
Prodaja vstopnic: Blagajna (Informacijsko središče) Cankarjevega doma
Telefonska prodaja (vsak delovnik od 9 – 18h): 01 24 17 300

Cene vstopnic:
15,00 EUR
18,00 EUR
20,00 EUR

 

Kjara’s Dance Project (krajše KDP) je nov moderni plesni projekt za mlade plesalce, ki ga je ustanovila dolgoletna in izkušena koreografinja Kjara Starič. V plesnem prostoru je aktivna že 11 let, med drugim je lani že 6. leto koreografirala za Gala baletni večer DBUS-a in del večera Urbanobalet za SNG Opera in Balet Ljubljana. Ideja KDP-ja je, da mladim, talentiranim plesalcem po zaključenem šolanju ni potrebno oditi v tujino in tako lahko svoje sanje živijo v Sloveniji. Prvi projekt plesne skupine Kjara’s Dance Project je plesna predstava ODTISI. Premiera uprizoritev bo 5. Marca ob 20. uri v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply