Kitarist Mak Grgić na koncertni turneji po ZDA

Mednarodno priznani klasični kitarist Mak Grgić napoveduje za letošnje leto prvo samostojno zgoščenko in koncertno turnejo v ZDA in Sloveniji.
 

Eden izmed večjih upov slovenskih klasičnih poustvarjalcev, večkrat nagrajeni in v tujini že pri 22. letih priznani ljubljanski kitarist Mak Grgić je vrhunski glasbenik. Je na strmi poti v sam svetovni vrh in je izjemen talent. Tako pravi Christopher McGuire, eden izmed pomembnejših sodobnih svetovnih kitarskih kritikov in tako pišejo v Chitarri Classici, Guitar Society, E Zadar, Jutranjem listu.
 
Glasbena pot je Maka, za razliko od večine glasbenikov, zanesla najprej v tujino. Na drugi strani naših Alp in še globlje na zahodni Evropi, Rusiji in čez lužo je poznan in priznan celo bolj kot pri nas, vendar ne bo dolgo ostalo samo tako.
 
Slovenski James Dean, kot mu pravijo nekateri, za letos pripravlja prvi samostojni zgoščeni projekt, ki ne bo tradicionalno in konzervativno posegal izključno na področje že mnogokrat interpretiranih klasičnih standardov, temveč bo poskrbel za svežino glasbenega izraza s sodobnimi klasikami kitarske virtuoznosti in z na novo prirejenimi pop/jazz standardi, ki utegnejo pod prsti Maka Grgića zveneti še posebej zanimivo in privlačno.
 
V duhu priprav na samostojni projekt se Mak na začetku marca odpravil na večjo koncertno turnejo po ZDA, ki jo bo v juliju nadaljeval s skupnimi nastopi v Ohiu, Alabami, Marylandu, New Yorku…
 
 

Mednarodno priznani klasični kitarist Mak Grgić napoveduje za letošnje leto prvo samostojno zgoščenko in koncertno turnejo v ZDA in Sloveniji. Eden izmed večjih upov slovenskih klasičnih poustvarjalcev, večkrat nagrajeni in v tujini že pri 22. letih priznani ljubljanski kitarist Mak Grgić je vrhunski glasbenik. Je na strmi poti v sam svetovni vrh in je izjemen talent.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply