Kelly Slater zmagal na Hurley Pro Trestles

Zaključni dan šestega eventa letošnje ASP World turneje se je odvijal ob približno dvometrskih valovih na Trestlesu. Zmago je odnesel Kelly Slater, ki je v finalu premagal Bedeja Durbidge-a in tako osvojil svojo 43 zmago v elitnih tekmovanjih.

"Kaj naj rečem? Kakšen teden je to bil," je dejal Slater. "Vsi smo opazovali napovedi za swell in se pogovarjali, kaj sploh bomo delali ta teden. Zahvaliti se moram Bobu Hurleyju in vsej njegovi ekipi, ki so odlično izpeljali event. Izkušnja tu na Trestlesu je bila neverjetna."

Za Kellyja je bila to že četrta zmaga na Trestlesu (2005, 2007, 2008 in 2010), ki ga je tudi popeljala na vrh ASP lestvice, saj je z osvojenimi točkami prehitel Jordyja Smitha in si s tem še povečal možnosti za svojo 10 ASP World titulo.

"Če se ozrem nazaj na potem svoje kariere, si nikoli ne bi mislil, da bi kdaj osvojil 9 naslovov, kaj šele 10," je komentiral Slater. "Res ne vem kaj naj rečem. Pred nami je še dolga pot. Čakajo nas še štiri tekmovanja, zato se trenutno veselim te zmage in ne razmišljam o ničemer drugem."

Slater  je z zmago osvojil tudi 105.000 $, kar je do sedaj največja nagrada v zgodovini surferskih tekmovanj.

Bede Durbidge, ki je leta 2006 premagal Slaterja na Trestlesu, letos ni uspel ponoviti tega uspeha in se je moral sprijazniti z drugim mestom. "Kmalu bom postal očka, zato sem zelo vesel, da sem tu uspel osvojiti res dober rezultat, saj ne bom mogel tekmovati na Portugalskem. Čestitam Kellyju. Tu je vedno odličen in nevaren. Vesel sem, da sem se uvrstil v finale."

Durbidge se je moral na poti do finala pošteno potruditi, saj je v četrtfinalu moral premagati Jordyja Smitha, ki je trenutno drugi na ASP lestvici, v pol finalu pa se je spopadel z Dane-om Reynoldsom. "Trestles je res zabaven val in tu so ponavadi vsi surferji odlični. Mislil sem, da če bom izvedel dovolj pritiska na na sotekmovalce, da se bodo zlomili in naredili kakšno napako. To žal pri Kellyju ni delovalo. Naredil sem vse kar je bilo v moji moči, da sem se uvrstil naprej. Z Daneom in Jordyjem sem pričakoval težek boj, a sem imel srečo, saj nista imela dobrih heatov. Vesel sem da sem se uvrstil v finale."

Mick Fanning, lanskoletni ASP World prvak in ravno tako branilec lanskoletnega naslova na Trestlesu, se je na tekmovanju dobro spodadel s sotekmovalci z konstantno dobrimi ocenami, a je v polfinalu moral priznati premoč Slaterju. Z osvojenim 3.mestom na tekmovanju, se je povzpel na 5.mesto ASP lestvice.

"Ko je Kelly začel s svojimi neverjetnimi triki, so mi možgani odpovedali in sem rabil predolgo časa, da sem se sestavil nazaj," je komentiral Mick Fanning. "A je vseeno bilo ok. Upam, da se bom lahko prebijal skozi naslednje heate. Poskusil se bom zabavati ob surfanju in upam, da se bom razvijal še naprej."

Dane Reynolds, trenutno 4. na ASP lestvici, je tudi na tem tekmovanju nadaljeval s svojim neverjetnim progresticnim surfanjem. Njegovi rezultati skozi event so bili konstantno dobri, ustavil ga je šele Durbidge v polfinalu. "Bil sem precej utrujen, a me je kvaliteta valov gnala naprej," je komentiral Dane Reynolds. "Včasih ne vem kako odsurfati kakšen val in takrat malo zmrznem. To se mi je zgodilo v Južni Afriki v heatu s Taj-om. Preprosto izgubim sliko izpred oči. Tu je bilo tako zabavno, saj so bili pogoji res super."

Jordy Smith, za katerega je to tretja sezona v elitnih ASP World Tour tekmovanjih, velja za surferja, ki je letos v top formi. Po zlomu dveh surfov na Trestlesu, se je mlademo južno-afričanu zataknilo v četrtfinalu. Z osvojenim 5.mestom na tekmovanju, Jordy ostaja na drugem mestu ASP lestvice pred začetkom tekmovanj na evropski celini.

"Trestles je bil naporen," je komentiral Smith. "Zlomil sem dva od svojih najboljših surfov, zato mi kasneje ni šlo najboljše. Včasih pridejo tudi takšni heati. Ne moreš vsepovsod zmagati. Mislim, da sem se letošnje leto veliko naučil in bolj sprostil pri surfanju. Ne čutim veliko pritiska. Prejšnji dve leti sem bil preveč aroganten in sem surfal vsak heat z novim surfom. Letošnje leto je res drugačno. Zdaj se bom skoncentrilal na Evropo."

Naslednja postojanka ASP World turneje bo tekmovanje Quiksilver Pro Francija, ki se bo odvijalo med 25.septembrom in 5.oktobrom.

Rezultati finala Hurley Pro Trestles tekmovanja:

1 – Kelly Slater (USA) 18.13
2 – Bede Durbidge (AUS) 14.13
 
Rezultati polfinala Hurley Pro Trestles tekmovanja:

SF 1:Kelly Slater (USA) 15.87 def. Mick Fanning (AUS) 10.43
SF 2:Bede Durbidge (AUS) 11.67 def. Dane Reynolds (USA) 9.63
 
Rezultati četrtfinala Hurley Pro Trestles tekmovanja:

QF 1:Mick Fanning (AUS) 12.60 def. Kieren Perrow (AUS) 8.20
QF 2:Kelly Slater (USA) 17.03 def. Owen Wright (AUS) 15.97
QF 3:Bede Durbidge (AUS) 13.27 def. Jordy Smith (ZAF) 11.87
QF 4:Dane Reynolds (USA) 14.80 def. Taj Burrow (AUS) 12.90
 
Rezultati 5.runde Hurley Pro Trestles tekmovanja:

Heat 1:Kieren Perrow (AUS) 13.76 def. C.J. Hobgood (USA) 10.50
Heat 2:Kelly Slater (USA) 17.10 def. Chris Davidson (AUS) N/S
Heat 3:Bede Durbidge (AUS) 11.40 def. Adrian Buchan (AUS) 7.47
Heat 4:Dane Reynolds (USA) 12.04 def. Damien Hobgood (USA) 10.73
 
Lestvica ASP World Top 5:

1. Kelly Slater (USA) 40,000 pts
2. Jordy Smith (ZAF) 35,500 pts
3. Taj Burrow (AUS) 30,500 pts
4. Dane Reynolds (USA) 30,250 pts
5. Mick Fanning (AUS) 29,500 pts

Zaključni dan šestega eventa letošnje ASP World turneje se je odvijal ob približno dvometrskih valovih na Trestlesu. Zmago je odnesel Kelly Slater, ki je v finalu premagal Bedeja Durbidge-a in tako osvojil svojo 43 zmago v elitnih tekmovanjih. Za Kellyja je bila to že četrta zmaga na Trestlesu (2005, 2007, 2008 in 2010), ki ga je tudi popeljala na vrh ASP lestvice, saj je z osvojenimi točkami prehitel Jordyja Smitha in si s tem še povečal možnosti za svojo 10 ASP World titulo.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply