Kauzer treniral v fontani sredi Bratislave

Nekaj dni pred pričetkom slalomskega evropskega prvenstva za kajakaše na divjih vodah se je trojica favoritov, med njimi tudi aktualni svetovni prvak, Slovenec Peter Kauzer, odločila za malce drugačen trening. Peter si je namreč s slovaško kolegico Jano Dukatovo in najboljšim Čehom Vavrom Hradilekom dobesedno aktivno ogledal center Bratislave.

Ob prezasedenosti tekmovalnega poligona so čolne zavihteli na rame in tekli ob obzidju od cerkve Svätá Trojica do bratislavskega gradu, se nekoliko nadihali in se po stopnicah podali proti Donavi v dolini pod njimi. No, preden so prišli do tja, si je Peter dal duška celo v mestni fontani na Hviezdoslavovem trgu, tik pred slovaškim narodnim gledališčem. Voda je pač njihov element, ne glede na to kje jo najdejo. Ob vsem skupaj jih je spremljala tudi kamera, iz posnetkov pa so sestavili video s katerim promovirajo prihajajočo tekmo. Ogledate si ga lahko tudi v naši video galeriji.

“Bilo je odlično. Je drugače od običajnega treninga, kjer se sicer počutim najbolj sproščeno, a smo se vseeno imeli fino. Video mi je všeč in upam, da bo v Bratislavo privabil čim več gledalcev. Domače občinstvo vedno poskrbi za izvrstno vzdušje na tekmah in s tem za moj najboljši nastop,” je povedala svetovna prvakinja Dukatova, čeh Hradilek pa je dodal: “Danes sem res užival. S treningom smo pričeli ob 9h, kar pomeni, da sem vstal ob 5h, da mi je uspelo iz Prage priti do Bratislave.”

Peter Kauzer, ki ni izdal če kaj podobnega načrtuje tudi jeseni ob svetovnem prvenstvu v Ljubljani, pa je bil navdušen tudi nad prvenstvenim podvigom v fontani: “Še nikoli prej nisem bil na bratislavskem gradu, pa čeprav sem pogosto v Bratislavi zaradi različnih dogodkov, ki se tu odvijajo. Mesto je res prelepo. Užival sem v fontani na Hviezdoslavovem trgu. Menda sem bil prvi, ki si je to privoščil.”

Evropsko prvenstvo se z otvoritveno ceremonijo pred »Kauzerjevo fontano« prične danes zvečer.

Tomaž Košir

Nekaj dni pred pričetkom slalomskega evropskega prvenstva za kajakaše na divjih vodah se je trojica favoritov, med njimi tudi aktualni svetovni prvak, Slovenec Peter Kauzer, odločila za malce drugačen trening. Peter si je namreč s slovaško kolegico Jano Dukatovo in najboljšim Čehom Vavrom Hradilekom dobesedno aktivno ogledal center Bratislave. Ob prezasedenosti tekmovalnega poligona so čolne zavihteli na rame in tekli ob obzidju od cerkve Svätá Trojica do bratislavskega gradu, se nekoliko nadihali in se po stopnicah podali proti Donavi v dolini pod njimi.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply