Katamanova NuYu sekcija predstavlja GORIBOR

Ob 22. uri, Channel Zero, Metelkova, Ljubljana

Ime Goribor že vrsto let kroži med ljubitelji rock glasbe, kot ime, ki zahteva pozornost. Glasbeni ktitiki skupino postavljajo ob bok velikanom, kot so Joy Division, Ekatarina Velika, Disciplina Kičme. Danes so Goribor – band, ki ga je že takratnega 1988. leta, v rudarskem mestecu Bor na jugovzhodu Srbije, oblikovala četica tamkajšnjih srednješolcev, ki je poskušala ubežati prihodnosti metalurskih delavcev v domorodni talilnici bakra – rock skupina, ki je med privrzenci sodobne rock underground glasbe, postala neke vrste »tiha moda«.

Širšo javnost so vzburili leta 2006, po udeležbi na puljskem Art & Music festivalu, kjer so zasedli drugo mesto. Zahvala gre Zdenku Franjiću, ki jih je prvi opazil in objavil njihove komade na deseti izdaji legendarne kompilacije "Bombardiranje New Yorka", izdane pri založbi Slušaj najglasnije/Listen Loudest. Franjic je nato izdal še dva studijska albuma, "Ono što ne ubije to te osakati" in "Hoću kući", ter še nekaj posnetkov v živo. Puljski nastop je postal odskočna deska za skupino, saj so ji hrvaški kritiki začeli pisati takšne hvalnice, da je zanjo pokazala zanimanje tudi velika hrvaška založba Dancing Bear.

Mešanica trip hopa in grobega bluesa, bolestnih avtobiografskih izpovedi pevca Aleksandra Stojkovića redko koga pusti ravnodušnega.

Goribor so:
Željko Ljubić – Piti – glavna kitara
Miroslav Uzarević – Uza – druga kitara in včasih bas
Aleksandar Stojković – St – vokal, bobni
Alen Ilijić  –  bobni

Katamanov koncertni cikel NuYu podpira Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije!

Ime Goribor že vrsto let kroži med ljubitelji rock glasbe, kot ime, ki zahteva pozornost. Glasbeni ktitiki skupino postavljajo ob bok velikanom, kot so Joy Division, Ekatarina Velika, Disciplina Kičme. Danes so Goribor – band, ki ga je že takratnega 1988. leta, v rudarskem mestecu Bor na jugovzhodu Srbije, oblikovala četica tamkajšnjih srednješolcev, ki je poskušala ubežati prihodnosti metalurskih delavcev v domorodni talilnici bakra – rock skupina, ki je med privrzenci sodobne rock underground glasbe, postala neke vrste »tiha moda«. Širšo javnost so vzburili leta 2006, po udeležbi na puljskem Art & Music festivalu, kjer so zasedli drugo mesto. Zahvala gre Zdenku Franjiću, ki jih je prvi opazil in objavil njihove komade na deseti izdaji legendarne kompilacije "Bombardiranje New Yorka", izdane pri založbi Slušaj najglasnije/Listen Loudest. Franjic je nato izdal še dva studijska albuma, "Ono što ne ubije to te osakati" in "Hoću kući", ter še nekaj posnetkov v živo. Puljski nastop je postal odskočna deska za skupino, saj so ji hrvaški kritiki začeli pisati takšne hvalnice, da je zanjo pokazala zanimanje tudi velika hrvaška založba Dancing Bear. Mešanica trip hopa in grobega bluesa, bolestnih avtobiografskih izpovedi pevca Aleksandra Stojkovića redko koga pusti ravnodušnega. Goribor so: Željko Ljubić – Piti – glavna kitara Miroslav Uzarević – Uza – druga kitara in včasih bas Aleksandar Stojković – St – vokal, bobni Alen Ilijić – bobni Katamanov koncertni cikel NuYu podpira Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije!


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply