Karina Hollekim prihaja v Slovenijo!

Konec tedna bo prišla v Bovec Karina Hollekim, norveška zvezda "zunaj" športov oz. ženska in pol, kot jo je opisal kolega novinar… A punca je v življenju pocela in doživela že toliko stvari, da je 1 in 1/2 pravzaprav prenizka ocena, in to brez upoštevanja dejstva, da tudi hudičevo dobro izgleda! Če ste si profesionalno freeride smučarko, B.A.S.E. jumperko in edino žensko do sedaj, ki je oba športa združila v početje imenovano Ski-B.A.S.E., predstavljali kot kakšno rusko metalko krogle, ste se pošteno zmotili.

Prikupni plavolaski, kakršna je Karina, na prvi pogled dejansko nihče ne pripiše ukvarjanja z enim od najnevarnejših športov na zemeljski obli, oziroma poguma, ki je za to potreben. In ko že mislimo, da je presenečenj konec, zvemo da je prav to dekle pred letom in pol preživelo grozovito nesrečo, v kateri je skoraj izgubila nogo.

"20. avgusta 2006 sem padla z neba," pove Karina, "Zaradi napake na padalu sem na tla priletela s hitrostjo vec kot 100 km/h. Rezultat so bili štirje zlomi levega kolka in 21 odprtih zlomov desne noge. Na sreco sem jo odnesla s celim hrbtom in glavo… predvsem pa sem ostala živa!"

Tudi po tej izkušnji se je pobrala, obdržala obe nogi in predvsem zaradi neverjetne trme danes že hodi brez opore. Kljub temu, da so se tudi zdravniki že sprijaznili z dejstvom, da je invalidskega vozicka preprosto ne morejo rešiti.

A zakaj bi tu nehali! Karina je pred dobrimi 4 meseci prišla z rehabilitacije in pocasi pricela hoditi brez opore, do danes pa je že plezala v naravni skali ter celo smucala. Da, smucanje je ena od stvari brez katerih ne more. Zato si je omislila posebne smuci, prirejene za invalide, s sedežem na veliki smucki in malimi smucmi pod rokami. Napravo bo prenesla s seboj tudi v Bovec in se z njo vozila po Kaninskem smucišcu, na katerem je danes še 300cm snega. Vendar v dolini Soce, oz. nad njo ne bo le smucala. V petek 22.2. ob 19h v bovški kulturni dvorani pripravlja ogled dokumentarnega filma Fatima’s Hand, v katerem nastopa v glavni vlogi, ob 20h pa bo pricela s predavanjem o svoji športni karieri, življenju, hudi poškodbi in pobiranju po njej.

Video napoved

Karina bo v Bovcu od 22. do 24. februarja in bo kot posebna gostja sodelovala tudi na smucarskem freeride kampu v organizaciji agencije Outdoor Freaks, kjer bo svoje izkušnje delila z navdušenci nad tem vedno popularnejšim športom. Ti bodo v treh dneh predelali osnove varnega gibanja v zasneženih gorah, s karinino pomocjo pa se bodo lahko pobližje spoznali tudi s snemanjem smucarskih filmov ter življenjem profesionalne smucarke.

VideoKarina Hollekim pozimi

Karina je sodelovala v kar nekaj športnih filmih, najbolj odmevna pa sta prav dokumentarec o njeni B.A.S.E. odpravi v Mali, Fatima’s Hand in dokumentarec o petih letih njene kariere, 20 seconds of joy. Slednji je šele prišel na velika platna festivalov, ter že osvojil nekaj nagrad, med drugim pa smo ga lahko videli tudi v okviru Festivala Gorniškega filma v Domžalah in Ljubljani pred tednom dni.

Trailer Fatima’s Hand
Trailer 20 seconds of joy

Več o Karini Hollekim: www.karinahollekim.com
O gostovanju v Bovcu: www.karinahollekim-slo.com

PROGRAM:

>Petek 22.2.

Od 11h na Kaninu in v Bovcu (hotel Kanin):
Outdoor Freaks freeride kamp 2008

Ob 19h v Kulturnem domu v Bovcu:
Ogled dokumentarca FATIMA’S HAND s Karino Hollekim v glavni vlogi (vstopnine ni).

Ob 20h v Kulturnem domu v Bovcu:
Predavanje Karine Hollekim "Dare to dream" (Predavanje bo potekalo v Anglešcini, vstopnine ni)

>Sobota 23.02.
Od 9h na Kaninu in v Bovcu (hotel Kanin):
Outdoor Freaks freeride kamp 2008 z gostjo Karino Hollekim

Ob 18h v dvorani hotela Alp:
Multimedijsko predavanje Simona Copija o jadralno-padalski avanturi RED BULL X-ALPS 2007 (vstopnine ni).

Zvečer v baru Skripi pri spodnji postaji kabinske žicnice:
Chill-out party – DJ Dagi on the bass

>Nedelja 24.02.
Od 9h na Kaninu:
Outdoor Freaks freeride kamp 2008

Konec tedna bo prišla v Bovec Karina Hollekim, norveška zvezda “zunaj” športov oz. ženska in pol, kot jo je opisal kolega novinar… A punca je v življenju pocela in doživela že toliko stvari, da je 1 in 1/2 pravzaprav prenizka ocena, in to brez upoštevanja dejstva, da tudi hudičevo dobro izgleda! Če ste si profesionalno freeride smučarko, B.A.S.E. jumperko in edino žensko do sedaj, ki je oba športa združila v početje imenovano Ski-B.A.S.E., predstavljali kot kakšno rusko metalko krogle, ste se pošteno zmotili.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply