KAPA Records Festival 2008

@ Letni Gala hala odre, Metelkova mesto

KAPA records festival, kot že prejšnja leta zopet organizira koncert, kjer se bo zbiralo denarčke za izdajo novih plošč mladih perspektivnih bendov, ki si sicer tega ne morejo privoščiti! Letos nas bodo razgibavali dirty ska swingerji Red five point star, ki so sicer nastopili tudi prejšnje leto skupaj z Moveknowledgement, letošnja novost pa bodo We can’t sleep at night!

Recenzije preteklih KAPA records festivalovsi lahko preberete tukaj!

Letni oder Gala hale:
Red Five Point Star
Moveknowledgement
We can’t Sleep at night

Gala hala:
Bast Kolektiv jam session

RFPS so svojo drugo ploščo izdali konec lanskega leta. V pripravi je koncertna turneja po Nemčiji, v sklopu katere se bodo predstavili tudi na festivalu Popkomm v Berlinu, marca 2009 pa Red Five Point Star potujejo na daljšo turnejo v Južnoafriško Republiko.

Moveknowledgement se novembra odpravljajo na novo turnejo, tokrat bodo osvajali vzhodnoevropske države. Pravkar so posneli videospot za komad Listen to Nebukadnezar, v katerem so se prelevili v superheroje iz vesolja, pripravljajo pa tudi EP za svoj bolj elektronsko naravnani stranski projekt Moveknowledgement Free Pop Orchestra, katerega izzid in promocija sta predvidena za letošnjo zimo.

WCSAN se po odličnem prvencu, ki je izšel maja 2008, jeseni odpravljajo v studio, kjer bodo posneli del materiala za svojo drugo ploščo, ki naj bi izšla že konec letošnjega leta.

Bast kolektiv bodo svojo četrto studijsko ploščo z delovnim naslovom High Infidelity, tokrat izdali pri Kapa records v letošnjem letu. Njihov jam session bo posvečen 11.septembru, pripravljen pa bo v sodelovanju z video ekipo Dekaos.

Srečna mladina (ki letos ne bo nastopila) bintenzivno pripravlja novo ploščo, zato jih ne bomo motili pri umetniškem procesu, Backstage so v Španiji izgubili kitarista in trenutno iščejo novega, Overflow pa se prav tako pripravljajo na snemanje nove plošče, ki je predvideno novembra v Amsterdamu.

Vstopnina: 10 Eur

izkupiček od vstopnine namenjamo podpori bendom pri izdaji novih plošč!

PR/Petra


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply