Kamniški kros – najhitrejša Tanja in Matej

državno prvenstvo v olimpijskem krosu, Kamnik / 3. julij

Matej Lovše in Blaža Klemenčič sta nova članska državna prvaka v krosu, a najhitrejša pri dekletih je bila Tanja Žakelj, ki bo v svoj življenjepis dodala naslov državne prvakinje do 23 let.

Pričakovanega dvoboja med Blažo in Tanjo v Kamniku nismo videli, saj je Tanja takoj po štartu prevzela pobudo, ustvarila varno razliko in brez večjih težav zmagala žensko dirko. Drugouvrščena Blaža pa je vseeno obleka dres članske državne prvakinje, saj je Tanja še vedno mlajša članica (pod 23 let). Tanja je bila po dirki z zmago seveda zadovoljna: ”Pričakovala sem bolj napeto dirko in več boja med nami. Ampak glede na razliko po prvem krogu sem vedela, da sem danes premočna za tekmice in sem lahko sproščeno vozila do konca. Zmaga mi pomeni potrditev dobre forme pred odhodom na evropsko prvenstvo. Tam ciljam na stopničke, bolj točno napoved pa si ne upam podati, ker ne vem kakšna bo konkurenca.”

Blaža Klemenčič je vendarle oblekla dres državne prvakinje, a ob tem pošteno priznala današnjo premoč Tanje: ”Enostavno sem zmatrana od maratona pretekli vikend, noge so prazne in ni mi šlo. Dirka je bila zame slabe. Verjamem, da bo na evropskem prvenstvu bolje.”

Tudi med člani smo dobili prepričljivega zmagovalca – naslov je osvojil Matej Lovše, ki ima letos za seboj že pokalne zmage in je trenutno drugi v seštevku pokala. Matej je kljub pobegu tekmovalcev na štartu ohranil mirno kri in vozil svoj tempo do konca: ”Po pobegu četverice takoj po štartu sem si rekel, da pri takšnem tempu nimam možnosti za uspeh in sem raje vozil svoj tempo. Očitno so se tekmovalci ušteli, saj sem jih hitro polovil in prehitel, nato pa razliko držal do konca. Formo sem tempiral za poletje, ravno za državno prvenstvo, danes pa se mi je izšlo še vse ostalo. Prvi naslov je le prvi, a tudi ta je pomemben.” Za Mateja je to po letu 2008 že drugi naslov prvaka.

Serijo drugih mest na državnih prvenstvih je nadaljeval Lenart Noč, ki se je prav lani na tej progi hudo poškodoval in tudi danes po izgubi pritiska v prednjem plašču ni pritiskal na vso moč. Toda Lenart je z rezultatom vendarle zadovoljen, saj se je skoraj v celoti posvetil maratonom in vozi kros le še občasno. Več pa je želel vodilni v pokalu Matjaž Budin, ki se je moral po padcu in lovljenju vodilnih zadovoljiti z bronom.
Med mlajšimi člani je slavil Nejc Černilogar pred Klemnon Nicolettijem in Nacetom Krivonogom, naslovi pa so bili podeljeni še v mladinskih, amaterskih in veteranskih kategorijah.

Gregor Stopar


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply