K4 SPECIALKA – NAMESTO SUB FOCUSA, GROOVERIDER

ob 23.00 : Klub k4, Ljubljana

Sub Focusa je doletelo vnetje ušesa, zato bo namesto njega nastopil londonski Grooverider.

Grooverider velja za ‘botra’ drum and bass scene, saj je zraven praktično od spočetja scene, od poznih osemdesetih, ko se je na otoku še vse delalo v ilegali. Ima ogromno zaslug za razvoj žanra na otoku, saj sta skupaj s Fabiom, prva začela sistematično ločevati takratni jungle od housa in techna. Na otoku si slavo vzdržuje z najbolj znano oddajo na BBCjevem Radio 1, ki velja referenco za mnoge znane in neznane dje, producente in konec koncev tudi uporabnike. Tako je med drugim precej kriv za popularnost EXITa med angleži, saj je v eni izmed oddaj omenil, da je to najbolj fantastičen festival na svetu in tisto leto se je začela otoška invazija iz anonimnosti pa je spravil tudi marsikaterega producenta. V karieri je izdal kar nekaj precej odmevnih mixov in kompilacij, vsi pa se seveda spominjamo tudi albuma Mysteries of funk, ki ga je zakrivil skupaj z Opticalom.

Ob boku na 4kinem podiju mu bo tokrat stal Sven Nalis, ki prihaja iz reškega Masa Kruja in je odgovoren za velike festivale kot so Priredba in Carnival.  Da pa bo praznik popoln, bo tokrat na malem floru zazvenel dnb v svoji najglobji različici.

PS: Predprodane karte veljajo, če pa je koga zaradi menjave dogodek ne zanima, bo denar lahko dobil tudi nazaj na vratih ali pa od ponedeljka do petka v Metropolu.

Veliki:
Groove Rider (London, UK)
Sven Nalis (Masa, HR)
Danaja(DrumWise)
Koltek & Massimo (RDYO)

Mali [Empathy Echoes]:
Dora (DrumWise, HR)
Eiron (Brejkschnitta)
Borka (Code.EP)
Sunneh (Krunch it)

Vstop:
letak, študent: 12 €
ostali: 15 €

Sub Focusa je doletelo vnetje ušesa, zato bo namesto njega nastopil londonski Grooverider. Grooverider velja za ‘botra’ drum and bass scene, saj je zraven praktično od spočetja scene, od poznih osemdesetih, ko se je na otoku še vse delalo v ilegali. Ima ogromno zaslug za razvoj žanra na otoku, saj sta skupaj s Fabiom, prva začela sistematično ločevati takratni jungle od housa in techna. Na otoku si slavo vzdržuje z najbolj znano oddajo na BBCjevem Radio 1, ki velja referenco za mnoge znane in neznane dje, producente in konec koncev tudi uporabnike.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply