K4 20 LET: od 19. do 23. maja

Klub K4 bo s posebnim klubskim festivalom od 19. do 23. maja obeležil 20. rojstni dan tega ljubljanskega glasbenega in urbanega zbirališča, ki je svoje duri prvič uradno odprlo 25. maja 1989. Na to našo "klet" smo lahko upravičeno ponosni, saj je starejša celo od tako razvpitih klubov, kot sta Ministry of Sound v Londonu in Tresor v Berlinu.

Pester program, ki bo zaznamoval okrogli jubilej, je zastavljen kot glasbeno – vizualni preplet preteklosti in prihodnosti, danes pa vam predstavljamo dogajanje prvih treh dni, ki bodo v celoti posvečeni domači sceni, saj je eno osnovnih poslanstev Kluba K4 domačim glasbenikom ter vizualnim ustvarjalcem nuditi možnost predstavitve domači javnosti.

Začnemo torej v torek, 19. maja, ob 20. uri s posvetilom kitaram, ki so bile najmočnejše glasbeno orožje v prvi polovici obstoja Kluba K4, v dobi vladavine elektronske glasbe pa se v novi preobleki z velikim pokom ponovno vračajo na klubska plesišča. O pojavu bo voditelj Miha Šalehar kramljal z novinajem, glasbenim kritikom in avtorjem knjige Kitare na plesišču Miroslavom Akrapovićem, povratek zvokov kitarskih strun in njihovo mešanje z drugimi glasbenimi žanri, ki ga bo sreviral DJ teoP, pa bomo na lastnih telesih in v ušesih doživeli na afterpartiju ob 22. uri. Brez vstopnine!

Glasbeni program srede in četrtka, 20. in 21. maja, nas bo popeljal v, grobo ocenjeno, drugo polovico obdobja Kluba K4, močno zaznamovanega z elektronsko glasbo. V sredo, 20. maja, se ob 22. uri z večerom BACK TO TECHNODROM vračamo v 90. leta s človekom, ki je oral ledino elektroniki tostran Alp. Aldo Ivančič je nesporna legenda in brez njega K4 ne bi bil K4, slovenska klubska in elektronska scena pa bi se bržkone razvijali povsem drugače, vsekakor pa bistveno počasneje. Prav on je namreč prve nastope v K4 omogočil danes vsem znanim Umeku, Valentinu Kanzyaniju, RDYO DJs ter mnogim drugim. Vstop: 4 / 6 EUR.
V četrtek, 21. maja, prav tako ob 22. uri, pa se na glavo vržemo neposredno v svetlo prihodnost slovenske elektronske glasbe. Zakaj svetlo? Klub K4 je letos že drugič izpeljal projekt K4 Format 09, katerega namen je izdaja kompilacije elektronske glasbe mladih in svežih producentov in jim tako ponuditi platformo za predstavitev domači in tuji javnosti. Letos je na natečaj prispelo neverjetnih 110 del 56 različni avtorjev, kar je nedvomen dokaz, da je domača scena produkcijsko tik pred ekplozijo. Na kompilacijo se je uvrstilo 20 komadov, večina (natančneje 15) njihovih avtorjev pa se bo z živimi nastopi in DJ seti predstavila v četrtek, 21. maja. Vstop: 2 / 5 EUR.

Tudi z vizualnega stališča bo sreda namenjena rahli nostalgiji, četrtek pa pogumnemu pogledu naprej. V sredo, 20. maja, bo namreč v galeriji Kapelica ob 20. uri otvoritev pregledne fotografske razstave vseh 20. let zgodovine kluba z naslovom K4 v K4 / 1989 – 2009, ki jo bo uredil priznani fotograf, dolgoletni sodelavec Mladine Miha Fras. Razstava bo brezplačno na ogled do 25. maja vsak delavnik od 8. do 20. ure. V četrtek, 21. maja, pa bo predstavitev mladih glasbenikov na stenah kluba spremljala razstava A DESIGNERS VIEW, na kateri se bo z deli v različnih tehnikah predstavila četica mladih vizualnih ustvarjalcev, ki s svojim delom pomembno sooblikujejo podobo Kluba K4 in hkrati sodobni glasbi dajejo otipljivo, svežo in sočno podobo.

Špela Verbič / K4

Nastopajo: Wolfgang Flür (ex Kraftwerk) – DJ Krust – Dorian Concept – Aldo Ivančič – Stroj Maschine – Random Logic – 15 mladih producentov iz kompilacije K4 Format 09 – Astrodisco – Elements – RDYO DJs in mnogi drugi


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply