Jure (LastDayHere) med elitnimi »All May-Players« predstavniki

Najmlajši član skupine LastDayHere, Jure Gorjanc je podpisal endorsement za kitare Mayones in se tako znašel v elitnem družbi skupaj s člani Limp Bizkit, Paradise Lost, The Scorpions in drugimi.

Znano poljsko podjetje, ki izdeluje kitare vrhunske kvalitete, Mayones, je v teh dneh dobilo svojega predstavnika med elitnimi »All May-Players« tudi v slovenskih glasbenih vodah. Tako lahko sedaj med njihovimi endorserji najdemo kitarista odmevne skupine LastDayHere, Jureta Gorjanca, ki je svojo kolekcijo obogatil za model kitare Setius GTM 7. Juretu pri Mayones delajo družbo predstavniki svetovne glasbene elite, kot so Wes Borland (Limp Bizkit), Greg Mackintosh in Aedy Aaron (Paradise Lost), Paweł Mąciwoda (The Scorpions), Ruud Jolie (Within Temptation),  Andrew Craighan in Lena Abé  (My Dying Bride), Anders Blakkheim Nyström (Katatonia) ter še mnogi drugi.

Jure navdušeno pove:«Iskreno lahko rečem, da sem našel kitaro svojih sanj… Ima vse, kar sem si želel – odličen zvok, ogromno možnosti nastavitev in seveda fenomenalen izgled. Ko pa vidim svojo fotografijo med vsem odličnimi glasbeniki celega sveta, kar ne morem verjeti«.

LastDayHere so nedavno združili moči z mednarodno hibridno glasbeno založbo Graviton Music Services, ki sodeluje z kar nekaj slovenskimi glasbenimi skupinami, pod svojim okriljem pa ima tudi bande iz preostale Evrope in ZDA.

LastDayHere so znani predvsem po neutrudni volji in oranju glasbenih poti na čisto svojevrsten način – potem, ko so nas v preteklem letu navduševali z videospotom za pesem Saved From Falling , ki se je kar 14 močnih tednov predvajal na MTV Adria Rock Chart, kar nekajkrat zasedal prvo mesto na MySpace lestvicah ter se predvajal na največji avstrijski glasbeni televiziji GoTV, se te dni mudijo na snemanju novega videospota. Pravzaprav znova pripravljajo nekaj čisto drugega… V pripravi je namreč nadaljevanje zgodbe, ki je botrovala nastanku njihovega prvega albuma From Pieces Created. S tem albumom so obiskali večino najbolj znanih dvoran v Avstriji, Nemčiji, Nizozemski in Belgiji, pozitivne kritike pa so kar deževale s strani tujih medijev. V Sloveniji jih bo mogoče videti na poletnih festivalih, kot headlinerji pa imajo že načrtovanih kar nekaj nastopov v tujini, kjer jih bodo videli tudi na festivalih.
 
Konec leta se bodo LastDayHere odpravili v studio na snemanje naslednjega albuma, za katerega obljubljajo, da bo naslednja stopnja v razvoju skupine. Nekaj pesmi so že ekskluzivno predstavili na svojih koncertih.

Ker se fantje po dolgem času vračajo na domače odre, je to odlična priložnost za vse tiste, ki jih do sedaj še niso uspeli slišati v živo. Prva se ponuja že 15. maja, ko bo na velenjskem gradu potekal tradicionalni festival Dnevov mladih in kulture – DMK, 26. junija bodo nastopili na festivalu GorA RockA na severnem Primorskem, že naslednji dan na festivalu Lent v Mariboru, 17. julija na prvem Graviton Festu v Velenju, ki bo nato potekal po vsej Evropi, 28. avgusta pa kot co-headlinerji z legendarnimi Laibachi na festivalu Ptuj – odprto mesto.

Znano poljsko podjetje, ki izdeluje kitare vrhunske kvalitete, Mayones, je v teh dneh dobilo svojega predstavnika med elitnimi »All May-Players« tudi v slovenskih glasbenih vodah. Tako lahko sedaj med njihovimi endorserji najdemo kitarista odmevne skupine LastDayHere, Jureta Gorjanca, ki je svojo kolekcijo obogatil za model kitare Setius GTM 7. Juretu pri Mayones delajo družbo predstavniki svetovne glasbene elite.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply