Jordy Smith izpadel iz Billabong Pro tekmovanja

Peti event letošnje ASP turneje je v drugem in tretjem tekmovalnem dnevu zopet poskrbel za neverjetni razplet dogodkov na surferski sceni. Drugi dan Billabong Pro Tahiti tekmovanja so surferje pričakali čisti približno metrski valovi, tako da so organizatorji uspeli do konca odpeljati 2.rundo in 12 heatov 3.runde. Za nekatere surferje se je sezona že končala, saj je iz ASP turneje že izpadlo 12 surferjev.

Lokalec Manoa Drollet, nosilec wildcarda, je drugi dan tekmovanja poskrbel za razočaranje dneva, saj je izločil trenutno vodečega Jordyja Smitha. Drollet je izkoristil svoje znanje in izkušnje na domačem valu. Zbral si je boljše valove in tako prevzel kontrolo v heatu in pošteno zmagal.

"Smith je predolgo sedel in čakal in tako ni ujel nobenega pametnega vala, " je komentiral Drollet. Med eventom sem opazoval tekmovalce in analiziral njihove strategije. Uspelo mi je dobiti dobre ocene na koncu heata in si zagotoviti dovolj veliko prednost, ki me je ponesla naprej v nadaljevanje tekmovanja. Mislil sem, da bo Jordy odgovoril na moje ocene vsaj z 9 točkami, a mu ni uspelo."

Kljub izgubi Jordy Smith ostaja pozitiven: " Danes je bilo zunaj res težko. Val se je skozi spreminjal, zato je bilo težko uloviti najboljše pogoje. Ujel sem nek povprečen val na začetku in urezal sem se na reefu. Nekateri heati so pač takšni. Celo življenje se učimo, mislim, da sem tu potegnil nekaj dobrih lekcij. Komaj čakam na naslednji event v Kaliforniji."

Takoj po izpadu Jordyja iz nadaljevanja tekmovanje, je Kelly Slaterju uspelo premagati wildcard nosilca Heiariija Williamsa. V zadnjem trenutku mu je uspelo popraviti svoj rezultat z dvema zaporednima valovoma in si zagotoviti obstoj v tekmovanju z oceno 8.8o točk. " Že od začetka heata sem vedel kaj bo naredil Williams, " je komentiral Slater, " Manoa in Williams imata podobno strategjo: biti potrpežljiv in seveda poznata val bolje od vseh nas. Na začetku sem imel nekaj povprečnih valov, preden sem dobil enega dobrega. Na koncu sem ulovil še en super val, verjetno najboljšega v celem heatu, a sem bil preveč nestrpen in padel. Ko sem spet pripedlal ven, se mi je nasmehnila sreča in ulovil sem še en super val, ki mi je prinesel zmago. " Z zmago v 3.rundi se je Kelly Slater na ASP lestvici povzpel na 2.mesto, a kljub temu ostaja glede napovedi previden. "Smo na polovici sezone, ni bilo še nekih velikih padcev in vzponov po lestvici, zato se na rezultat za enkrat še ne koncentriram. Bolj sem se skoncentriral na svoje prijatelje na lestvici. Žal mi je, da so se morali nekateri že posloviti. "

Na koncu Billabong Pro Tahiti tekmovanja se bo ASP lestvica tekmovalcev zmanjšala iz Top 45 na Top 34 (najboljših 32 surferjev na lestvici + dva nosilca wildcarda). Današnja izločitev 12 tekmovalcev je bila emocionalna tako za zmagovalce kot tudi za tiste, ki so se poslovili.

Andy Irons, bivši trikratni ASP prvak je v drugi rundi premagal Tannerja Gudauskasa. "Danes je val res počasen. S Tannerjem sva imela samo kakšne 3 ali 4 dobre valove. Od teh sem dva ulovil jaz. Tanner je res super surfer. Žal mi je, da je izpadel iz nadaljevanja turneje. A je mlad in prepričan sem, da bo kmalu nazaj in mešal štrene starim mačkom," je komentiral Andy Irons.
 
Kljub izgubi in slovesu od ASP World turneje, ostaja Gudauskas pozitiven: "Bil je težek heat. Ko surfaš s surferjem kot je Andy moraš dati vse od sebe. Danes na žalost ni bil moj dan. Dal sem vse od sebe, a sreča ni bila na moji strani."

Fredrick Patacchia, trenutno 15. na lestvici je včeraj z 18.50 točkami osvojil najvišjo oceno dneva. "Ne vem kaj naj rečem. Gledal sem Wrightov heat in ni izgledalo ravno dobro, zato sem začel z obrati. Nato sem mi je nasmehnila sreča, mislim, da je bil to najboljši session, ki sem ga odpeljal od kar sem tu. Na Teahupoo se počutim dovolj samozavestno. Tu se počutim kot, da sem doma."
 
Adam Melling, novinec v ASP turneji je v tretji rundi izločil še enega novinca Dustyja Payna z najvišjo single-wave oceno dneva– osvojil je 9.80 točke.

Dane Reynolds je tudi v 3.rundi dokazal, da je še vedno en izmed najboljših surferjev, ki dominirajo na Teahupooju, osvojil je 18.00 od 20 možnih točk. " Zunaj nas je pričakala zmeda setov valov. Na začetku heata smo imeli najboljše valove celega dneva. Blake si je verjetno izbral napačne, sam pa sem bil v boljši poziciji za boljše valove. Bilo je zabavno. Upam, da se pogoji v nadaljevanju izboljšajo. "

Organizatorji so zaradi slabih razmer pred pričetkom 4.runde prekinili tekmovanje.

Preostali rezultati 2.runde Billabong Pro Tahiti tekmovanja:

Heat 7: Jay Thompson (AUS) 14.50 def. Taylor Knox (USA) 7.77
Heat 8: Chris Davidson (AUS) 9.77 def. Drew Courtney (AUS) 8.60
Heat 9: C.J. Hobgood (USA) 15.50 def. Neco Padaratz (BRA) 7.00
Heat 10: Andy Irons (HAW) 15.06 def. Tanner Gudauskas (USA) 5.20
Heat 11: Adam Melling (AUS) 14.44 def. Mick Campbell (AUS) 14.40
Heat 12: Travis Logie (ZAF) 14.16 def. Kieren Perrow (AUS) 6.33
Heat 13: Patrick Gudauskas (USA) 12.20 def. Roy Powers (HAW) 10.74
Heat 14: Dean Morrsion (AUS) 17.23 def. Tom Whitaker (AUS) 15.10
Heat 15: Matt Wilkinson (AUS) 15.83 def. Kekoa Bacalso (HAW) 10.17
Heat 16: Dusty Payne (HAW) 12.77 def. Brett Simpson (USA) 11.93
 
Rezultati 3.runde Billabong Pro Tahiti tekmovanja:

Heat 1: Dane Reynolds (USA) 18.00 def. Blake Thornton (AUS) 12.67
Heat 2: C.J. Hobgood (USA) 9.84 def. Luke Munro (AUS) 4.37
Heat 3: Tiago Pires (PRT) 16.03 def. Dean Morrison (AUS) 15.66
Heat 4: Adriano de Souza (BRA) 13.10 def. Joan Duru (FRA) 11.00
Heat 5: Owen Wright (AUS) 16.33 def. Jay Thompson (AUS) 2.17
Heat 6: Fredrick Patacchia (HAW) 18.50 def. Travis Logie (ZAF) 14.07
Heat 7: Jeremy Flores (FRA) 16.87 def. Luke Stedman (AUS) 5.07
Heat 8: Manoa Drollet (PYF) 15.10 def. Jordy Smith (ZAF) 12.36
Heat 9: Kelly Slater (USA) 15.73 def. Heiarii Williams (PYF) 15.64
Heat 10: Adam Melling (AUS) 17.83 def. Dusty Payne (HAW) 6.84
Heat 11: Adrian Buchan (AUS) 16.13 def. Nate Yeomans (USA) 15.77
Heat 12: Michel Bourez (PYF) 9.17 def. Ben Dunn (AUS) 4.50
Heat 13: Mick Fanning (AUS) 14.50 def. Tamaroa McComb (PYF) 6.83
Heat 14: Andy Irons (HAW) 9.34 def. Matt Wilkinson (AUS) 9.16
Heat 15: Damien Hobgood (USA) 10.77 def. Marco Polo (BRA) 8.74
Heat 16: Patrick Gudauskas (USA) 13.43 def. Chris Davidson (AUS) 13.16

Peti event letošnje ASP turneje je v drugem in tretjem tekmovalnem dnevu zopet poskrbel za neverjetni razplet dogodkov na surferski sceni. Drugi dan Billabong Pro Tahiti tekmovanja so surferje pričakali čisti približno metrski valovi, tako da so organizatorji uspeli do konca odpeljati 2.rundo in 12 heatov 3.runde. Za nekatere surferje se je sezona že končala, saj je iz ASP turneje že izpadlo 12 surferjev. Lokalec Manoa Drollet, nosilec wildcarda, je drugi dan tekmovanja poskrbel za razočaranje dneva, saj je izločil trenutno vodečega Jordyja Smitha. Drollet je izkoristil svoje znanje in izkušnje na domačem valu. Zbral si je boljše valove in tako prevzel kontrolo v heatu in pošteno zmagal.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply