Jonesova ter Willett dominirala v snowboard Slopestyle

Jenny Jones je v finalu nastopila s štartno številko 1, saj je vodila skozi celotne kvalifikacije. Jonesova je osvojila svojo prvo zlato medaljo evropskih Winter X Gamesov, ki pa je njena tretja zlata kolanja X Gamesov, saj je osvojila zlato tudi na Winter X Gamesih v Aspenu v letu 2009 in 2010 in je s tem tudi prva britanka, ki je kdaj osvojila zlato na X Games tekmovanjih.

" Fantastično je zmagati tako blizu doma, še posebej ko me je spodbujalo toliko mojih navijačev, ki so prišli iz VB," je komentirala Jonesova. " Super je pokazati, da britanke znamo bordati." Jones je brezhibno odpeljala drugo rundo in zmagala s super spini, frontside in backside 360 in frontside 720. Bronasta na olimpijskih v letu 2006 Kjersti Oestgaard Buaas je osvojila srebrno medaljo, švicarka Sina Candrian je osvojila tretje mesto.

Eric Willett, ki je pred enim mesecem osvojil srebrno medaljo na Winter X Gamesih v Aspenu, je v moškem finalu v Tignesu premagal konkurenco in osvojil zlato medaljo evropskih X Gamesov. "Na treningu mi triki niso uspevali, v finalu pa sem se zbral in vse je šlo kot po maslu, " je komentiral Willet. Po drugi rundi je prevzel prednost in jo je obdržal do konca tekmovanja. " Nisem vedel kako se bo razpletlo. Vesel sem, proga je fenomenalna in nivo snowboardanja je res visok."

Willett je v drugi rundi prevzel vodstvo z prikazom dobro odpeljanih trikov: backside 720, frontside double cork 1080 in switch backside 900. Sage Kotsenburg je osvojil drugo mesto. Naš tekmovalec Marko Grilc je osvojil tretje mesto. "Winter X Games Europe tekmovanje je izpolnilo vsa moja pričakovanja," je komentiral Grilc. "Res je noro videti, kako se največje tekmovanje seli v Evropo."

Med tekmovalci so bili tudi bivši nosilci medalj Winter X Gamesov: Travis Rice, Iouri Podladtchikov, Eric Willet in Chas Guldemond, ki so skupaj do sedaj osvojili kar sedem medalj. Podladtchikov in Christian Haller sta nastopila tudi na olimpijskih igrah v Vancouvru.

Jenny Jones je v finalu nastopila s štartno številko 1, saj je vodila skozi celotne kvalifikacije. Jonesova je osvojila svojo prvo zlato medaljo evropskih Winter X Gamesov, ki pa je njena tretja zlata kolanja X Gamesov, saj je osvojila zlato tudi na Winter X Gamesih v Aspenu v letu 2009 in 2010 in je s tem tudi prva britanka, ki je kdaj osvojila zlato na X Games tekmovanjih. Eric Willett, ki je pred enim mesecem osvojil srebrno medaljo na Winter X Gamesih v Aspenu, je v moškem finalu v Tignesu premagal konkurenco in osvojil zlato medaljo evropskih X Gamesov.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply