Jinx v Štuku

ŠTUK, Maribor

Zasedba JINX je svojo glasbeno pot začela v Zagrebu leta 1993, s koncertom v znanem klubu Saloon. Čeprav so takoj postali znani, je trajalo kar dve leti preden so Jinxi izdali svoj prvi album.  Sextasy (1995) ni izdan v hrvaškem jeziku ampak v angleščini, kar je še dodatno pripomoglo k temu, da so Jinx postali zvezde takratne glasben scene.

Uspeh se je stopnjeval z vsakim albumom, a kakor skoraj vsi veliki, so tudi Jinxi razpadli in osem let po ustanovitvi razpustili zasedbo. Vendar ne za dolgo! Leta 2007 so Jinx naredili fantastičen come back z izdajo albuma “Na Zapadu”. Jinx so retro pop skupina, ki so zadeli v pravem trenutku s pravo kombinacijo. Vedno bolj nostalgični glasbi sedemdesetih let so dodali le kanček pridiha sodobnosti in s tem osvojili srca mnogih. Tokrat bodo Jinxi predstavljali tudi novi album, ki bo predvidoma izšel v mesecu oktobru, manjkale pa ne bodo tudi vse ostale številne uspešnice skupine, kot so »Na zapadu«, »Idem tamo gdje je sve po mom« in »Na čemu si ti«, ki so jih proslavile kot enega najbolj priljubljenih glasbenih izvajalcev pri nas.

Diskografija

Sextasy (1995)
Second Hand (1997)
Pompei – Ljetna Ploča Katastrofe (1999)
Avantura Počinje (2001)
Na Zapadu (2007)
Jinx LIVE (2008)
 

Zasedba JINX je svojo glasbeno pot začela v Zagrebu leta 1993, s koncertom v znanem klubu Saloon. Čeprav so takoj postali znani, je trajalo kar dve leti preden so Jinxi izdali svoj prvi album. Sextasy (1995) ni izdan v hrvaškem jeziku ampak v angleščini, kar je še dodatno pripomoglo k temu, da so Jinx postali zvezde takratne glasben scene. Uspeh se je stopnjeval z vsakim albumom, a kakor skoraj vsi veliki, so tudi Jinxi razpadli in osem let po ustanovitvi razpustili zasedbo. Vendar ne za dolgo! Leta 2007 so Jinx naredili fantastičen come back z izdajo albuma “Na Zapadu”.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply